Szekeres: a Fidesz a kormányzás megnehezítésére törekszik

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A Fidesz népszavazási kezdeményezésével arra törekszik, hogy nehezítse a kormányzást - mondta Szekeres Imre, az MSZP elnökhelyettese a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában szerda reggel.

A Fidesznek „van egy olyan taktikája, ami arra törekszik, hogy indulatokat keltsen, és akadályozzon érdemi változásokat, (...) olyan taktika, ami arról szól, hogy ne lehessen normálisan kormányozni, törvényt alkotni” - mondta Szekeres Imre.

A politikus hangsúlyozta: „ki fogjuk bírni, végig fogjuk csinálni azt a programot, amit elhatároztunk. Alávetjük magunkat minden olyan demokratikus szabálynak, ami a magyar alkotmányban és törvényben van, még ha annak következményei kedvezőtlenek is egyéb döntés szempontjából”. A programot úgy kell végigvinni, hogy megfeleljen a demokratikus szabályoknak - fűzte hozzá.

Meglátása szerint a Fidesz politikai játékot űz, amiben a szocialista párt nem lesz partner.

„Nem a népszavazás tartalma a fontos, hanem politikai célja (...) ez egy politikai propaganda, egy destabilizációs taktika, amit a Fidesz végig fog csinálni” - tette hozzá Szekeres Imre. Az MSZP elnökhelyettese ennek okát abban látja, hogy „az ellenzéki párt nem hajlandó tudomásul venni, hogy elveszítette az országgyűlési választásokat.”