Elfogták a veszprémi postásgyilkosság gyanúsítottját

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Elfogták a veszprémi postás rablógyilkosság gyanúsítottját – adta hírül a Népszabadság szombaton. A Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta az értesülést.

Az MTI úgy tudja, hogy a rendőrség speciális egysége fogta el a férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy 2003 és 2005 között hat postást rabolt ki, Veszprémben pedig egyet meggyilkolt. Az őrizetest a Nemzeti Nyomozó Iroda Aradi utcai központjába szállították, és megkezdték kihallgatását.

A HavariaPress információjára hivatkozó Népszabadság-cikk szerint a kihallgatással párhuzamosan a gyanúsított tatabányai lakásán tartottak minden részletre kiterjedő házkutatást a nyomozók.

Az ismeretlen tettes 2003. június 24-én lőfegyverrel megölt Veszprémben egy postai kézbesítőt, majd a nála lévő értékekkel elmenekült. A nyomozás során kiderült, hogy a férfi 2003-2005 között több alkalommal rabolt ki postásokat Győrben és Tatabányán.

Veszprémben és Győrben a bűncselekményeihez neonsárga színű, „Rendőrség” feliratú mellényt viselt. Legutóbb 2005. június 20-án Győrben követett el bűncselekményt, amikor fegyverrel fenyegetett meg egy postást.

Korábbi hírek szerint összefüggés van a móri bankrablás és a veszprémi postásgyilkosság között. A rendőrök tavaly decemberben Tatabánya és Tarján között az erdőben – más fegyverek mellett – két AP típusú pisztolyból származó lőszerhüvelyeket is találtak. Az egyik pisztolyt szakértők által bizonyítottan 2003. július 24-én, a veszprémi postásgyilkosság idején használták, a másikat pedig a móri bankrablás miatt már jogerősen elítélt Kaiser Ede használta a bankrablás során.