Népszava: újra egymásnak esett Pokorni és Hoffmann

Népszava: újra egymásnak esett Pokorni és Hoffmann

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
Népszava

Ennél még a Kádár-kor kommunistái is okosabbak voltak – így kommentálta a köztévében vasárnap este a fideszes Pokorni Zoltán az oktatási államtitkár pénteki kijelentését. Hoffmann Rózsa a készülő köznevelési törvényt ért kritikákról azt mondta: "aki az átalakítást ellenzi, a Gyurcsány-Bajnai korszak restaurációját támogatja" – emlékeztet hétfői cikkében a Népszava.

A törvénytervezetet többször bíráló Pokorni Zoltán Hoffmann kijelentésnél még a pártállami idők hangzatos jelmondatát is okosabbnak nevezte: "aki nincs ellenünk, az velünk van."

Az Országgyűlés oktatási bizottságának elnöke ugyanakkor kitért a kérdés elől, hogy elmérgesedett-e a helyzet az államtitkárság és a Fidesz-frakció között. Csak annyit mondott, hogy az ilyen erős kijelentések a gyengeségre utalnak – olvasható a cikkben.

Hoffmann Rózsa és Pokorni Zoltán februárban
©

Hétfőn az oktatási bizottság, kedden pedig nyolcórás időkeretben a parlament plenáris ülése tárgyalja a köznevelési törvény tervezetét. A parlament várhatóan november végén, december elején dönt a köznevelési törvényről.

A köznevelési törvénytervezet visszavonását és újragondolását szorgalmazza a Pedagógusok Szakszervezete. Galló Istvánné elnök szerint semmi nem indokolja, hogy ezt a javaslatot a kormánypártok kétharmados többségével "átverjék a parlamenten".