Gaudi-Nagy mégis megy Brüsszelbe

Gaudi-Nagy mégis megy Brüsszelbe

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Ahogyan korábban szerette volna, Brüsszelben köt ki Gaudi-Nagy Tamás, csak éppen nem a Jobbik EP-képviselőjeként, hanem Morvai Krisztina szakértőjeként – tudta meg a Népszabadság.

A Jobbik EP-listáját vezető Morvai Krisztina szakértője lesz Gaudi-Nagy Tamás – értesült a Népszabadság.

Nemrég hosszasan írtunk arról, hogy az előző parlamenti ciklusban még a magyar parlamentben a Jobbik-frakció oszlopos tagjának számító Gaudi-Nagy hogyan lavírozta magát olyan helyzetbe, hogy sem parlamenti, sem EP-képviselő nem lett belőle.

Eszerint a Jobbikba egyébként soha be nem lépett jobbikos parlamenti képviselő azt szerette volna, ha a párt európai parlamenti képviselőnek küldi ki Brüsszelbe. Gyakran járt ki, többször látták kint a jobbikos Morvai Krisztinával. A Jobbik viszont nem őt akarta küldeni, sima parlamenti képviselőnek szánták, ebbe viszont ő nem ment bele.

A lapunknak nyilatkozó párttársai szerint Gaudi-Nagy ezután elszabadult, pártja többször elhatárolódott akcióitól, és olyan lajstroma lett pár hónapon belül, amelynek a legutolsó epizódjaként kedden a Kossuth téren az ott elhaladó Pásztor István vajdasági politikus ellen kezdte heccelni saját híveit, akik aztán nekirontottak a férfinak. Áder János köztársasági elnök pénteken elítélte az inzultust.

Morvai és Gaudi-Nagy
©