Ezt ne felejtse el, ha Tescóba, Auchanba és Pennybe megy

Ezt ne felejtse el, ha Tescóba, Auchanba és Pennybe megy

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Idén ismét megszervezi karácsonyi élelmiszergyűjtését a Magyar Élelmiszerbank Egyesület, november 28-án és 29-én országszerte közel 140 település 257 nagyáruházában 3500 önkéntes segítő fogadja a lakosság élelmiszer-adományait.

©

Az élelmiszerbank célja, hogy a korábbi évekhez hasonlóan egyéni, civil és vállalati önkéntes összefogással a lehető legtöbb rászoruló karácsonyát tegye szebbé élelmiszer-adományok segítségével – írta közleményében az egyesület.

Étolaj, cukor, konzerv, csokoládé, bébiétel, liszt, tészta, tej – ezek a termékek egy átlagos családnál a hétköznapi bevásárlólistán szerepelnek, de az egyesület szerint ma még nagyon sok családban a karácsonyi kívánságok között szerepelnek. A szervezet szeretné, hogy ebben az évben is minél több nélkülöző vágya teljesüljön.

A szétosztható adománykészletek növelése érdekében az élelmiszerbank idén november 28-án, pénteken 15 és 20 óra között, november 29-én, szombaton pedig 8 és 19 óra között fogadja a lakosság élelmiszer-adományait országszerte közel 140 településen.

Az akció keretein belül az Auchan, a Metro, a Penny Market és a Tesco üzletláncok 257 áruházában várják az élelmiszer-adományokat, elsősorban az olyan alapvető tartós élelmiszereket, mint étolaj, cukor, liszt, de a csokoládét, szaloncukrot is szívesen fogadják a családok. Az összegyűjtött adományokat az élelmiszerbank karitatív szervezetek közreműködésével a gyűjtések helyének közelében élő rászoruló családoknak juttatja el még karácsony előtt.

A CIB Bank főtámogatásával megvalósuló akció lebonyolításában körülbelül 3500 önkéntes vesz részt, köztük a CIB mintegy 400 munkatársa. Az adománygyűjtés magánszemélyek és a vállalati szféra példaértékű összefogása. A kezdeményezéshez a több ezer önkéntes mellett idén is csatlakoznak hazai hírességek, Jakupcsek Gabriella, Péterfy Bori, Somogyi Zoltán, Szalóki Ági és Szekeres Nóra mellett idén már Nagy Ervin is támogatja a gyűjtést.

„Tavaly a lakosság közel 140 tonna tartós élelmiszert ajánlott fel a gyűjtési hétvége során, így közel 20 ezer rászoruló családnak segíthettünk az összeállított csomagok átadásával. Bízunk benne, hogy idén ennél is több családot tudunk majd támogatni az ünnepek közeledtével" – idézte a közlemény Cseh Balázst, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnökét.