Felháborodott Juncker tasliján a Polgári Konzervatív Párt

Felháborodott Juncker tasliján a Polgári Konzervatív Párt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Polgári Konzervatív Párt közleményben tiltakozott amiatt, hogy az Európai Bizottság elnöke viccesen lediktátorozta Orbán Viktort, majd egy kis taslit is adott a nyakára.

„The dictator is coming” – ezt a megjegyzést eresztette el az Európai Bizottság elnöke a pénteki rigai csúcson, amikor meglátta az érkező magyar miniszterelnököt. Jean-Claude Juncker a hivatalos kézfogás után egy szolid taslit adott Orbán Viktornak.

A magyar kormányfő erre úgy köszönt vissza, "Hello Grand Duke", azaz Helló, nagyherceg. Orbán állítólag így szokott köszönni az Európai Bizottság elnökének, aki amúgy mindenkivel lazán és viccelődve viselkedik az ilyen találkozókon.

Ennek ellenére a Polgári Konzervatív Párt közleményt adott ki, amelyben azt írták, "azzal, hogy Juncker bizottsági elnök lediktátorozza a magyar kormányfőt, az európai intézményrendszernek a szabadság intézményes védelmére való képtelenségét bizonyítja. Amit az intézményrendszer nem tud biztosítani Magyarországon, azt Juncker elnök sem fogja tudni biztosítani nyegle megjegyzésekkel, miközben megsérti a magyarok tetemes részét, olyanokat is, akik nem azonosulnak Orbán politikájával".