Itt az első intézkedés a válsághelyzet nevében

Itt az első intézkedés a válsághelyzet nevében

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI/hvg.hu

Hárommilliárd forintot ad a kormány a veszélyeztetett magyarországi külképviseletek védelmének megerősítéséhez. A helyi szolgáltatóktól független műholdas összeköttetést alakítanak ki az ügy érdekében. A rendeletben a terrorfenyegetettségre és a tömeges migrációra hivatkoznak.

A tömeges migrációval és terrorfenyegetettséggel összefüggésben Magyarország veszélyeztetett külképviseletei biztonságának megerősítéséhez, infokommunikációs biztonságának fejlesztéséhez, valamint a stabil és a helyi szolgáltatótól független műholdas összeköttetés biztosításához szükséges intézkedésekről döntött a kormány, ehhez az idén csaknem 3 milliárd forintot biztosít.

A Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent kormányhatározat szerint "a kialakult és vélhetően hosszabb távon fennálló tömeges migrációs helyzet, romló közbiztonsági és terrorfenyegetettségi kockázatok" miatt a kormány felkéri a nemzetgazdasági minisztert, hogy az intézkedésekhez az idén gondoskodjon 2 milliárd 970 millió 388 ezer forint fejlesztési forrás biztosításáról.

A kormányhatározat értelmében 2017-2020-ig ezekre a feladatokra 2 milliárd 224 millió 593 ezer forint áll majd rendelkezésre. Az összegből 2017-re csaknem 1,8 milliárd, 2018-tól 2020-ig pedig évente valamivel több mint 130 millió forint jut.

©

 

Hozzászólások