Orbán: "Egyre több lesz a muszlim, Európára rá sem fogunk ismerni"
percről percre

Orbán: "Egyre több lesz a muszlim, Európára rá sem fogunk ismerni"

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A tavaszi ciklusban a legtöbbet hiányzó Orbán Viktor napirend előtti felszólalásával kezdeti vette az őszi törvénykezési szezon a Parlamentben. A miniszterelnök azzal riogatott, hogy ha nem lesz sikeres a népszavazás, akkor Brüsszel a baloldali városokba akar majd menekülteket telepíteni. A szocialisták aljas hazugságnak nevezték Orbán mondatait.

1 2 3
Sorrend megfordítása

Az EU le akarja boltolni a betelepítést Zuglóval és a baloldali városokkal - nagy felzúdulás

A kvóta nem jó válasz. A Bizottság meghozta a döntéseit, az első egy felső határ nélküli bevándorlási kvóta létrehozásáról szól, a másik a családegyesítés könnyítése – mondta Orbán, majd azt állította, hogy Brüsszel cselre készül, össze fog boltolni Zuglóval, Szegeddel, a baloldali városokkal. Miután szavaira többen közbekiabálnak, hogy "szégyen, hazudik", azt válaszolta az ellenzéknek, hogy ne neki tegyenek szemrehányást, hiszen az Európai Parlament baloldali elnöke, Martin Schulz mondta ezt, ő nem tehet róla. 

Nem lehet mindenki az EU tagja, aki szeretne

Eddig csak a bemelegítő köröket láttuk, most jön még csak a meccs migránsfronton. Orbán előveszi a sokat ismételt számokat, "nem kell háború sem" a migrációs nyomás növekedésének. Egyiptom lakosságát majd Nigériát, Ugandát veszi elő, 2050-re mind többen lesznek. Egyre többen fognak kopogtatni Európa ajtaján. Nem minden ország lehet az EU tagja, és nem lehet mindenkiből uniós állampolgár, aki szeretne. A brüsszeli eurokraták biztatják a néptömegeket arra, hogy idejöjjenek.

De a migránsok maguk is áldozatok – helyi konfliktusok és ígérgetések áldozatai. Félünk tőlük, de sajnáljuk is őket. Olyan választ kell adnunk, ami erkölcsös és észszerű egyszerre. "A magyar válasz ilyen." A segítséget kell odavinni, nem a bajt idehozni.

Orbán: "Szép lassan egyre több lesz a muszlim"

A naivitás politikai hiba. Brüsszelt ködként üli meg a hiú remény, hogy minden visszazökken a régi kerékvágásba. Nem. Az EU-nak fel kell ébrednie – szögezte le a miniszterelnök.

Szeptember 16-án lesz a pozsonyi csúcs, itt kell majd előállni javaslatokkal arról, hogyan kell megváltoztatni az uniót. Orbán szerint a tagállamok szintjén kell felerősíteni az EU-t, vissza kell térni a nemzetek Európája koncepcióhoz. Fel kell javítani az unió gazdasági teljesítményét, ez 10 év alatt 8%-ot csökkent a világkereskedelemből kivett részesedését tekintve.

Meg kell fontolni egy európai hadsereg felállítását. Orbán fel fog állni a naiv migránspolitika ellen, és kemény, önvédelmi migránspolitikát fog javasolni.

A mostani politika civilzációs katasztrófát okoz, ez lassan, de feltartóztathatatlanul halad. Orbán képes a civilizációs, történelmi horizontot nézve gondolkodni. Szép lassan "egyre több lesz a muszlim", Európára nem fogunk ráismerni.

Orbán és az olimpia, no meg a gondok

Minden olimpiai bajnok előtt feldobáljuk a kalapunkat.

"De van egy bökkenő"

©

Ne dugjuk homokba a fejünket, Magyarország nem egy különálló golyóbis, a vészjósló időket átélő Európa közepén vagyunk. A nyár tovább növelte a földrész gondjait. A Brexit utáni Nagy-Britannia jól érzi magát, tudja, mit akar. "Nem London, Brüsszel okozza a fejtörést." Önvizsgálat helyett a sértődöttet játsszuk, mármint az EU. Ne Juncker EB-elnök úron verjük el a port, bár ez népszerű lenne – mondta, különösen, hogy Orbánék nem támogatták a jelölését.

De egész Európa "vitatkozik, ágál, forrong". Nyugat-Európában az élet részévé vált a terror. Ne dugjuk homokba a fejünket, mondja ismét Orbán. Ami Nizzában és másutt megtörtént, bárhol megtörténhet.

Orbán méltatja a kormány munkáját

Nő a minimálbér, a bruttó átlagkereset, nincs infláció gyakorlatilag. Egyre több család engedheti meg magának, hogy elmenjen nyaralni. Az iskolakezdés is egyre kisebb gond a családoknak, minden évben van valami változás, a tanulók nagy hányada kap ingyen tankönyvet. Mindenki léphessen egyet előre évről évre. "Előrébb tartunk, mint négy éve." Jó pályán haladunk, "végre megint van jövőnk". "Ismét egy nemzet vagyunk" – mondja a miniszterelnök.

 

Orbán kezdi a napirend előtti felszólalását

A legfontosabb fejleményeket és legfontosabb elkövetkezendő témákat kell összefoglalnia – kezdi Orbán Viktor. Brexit, Európa-szerte terrorcselekmények, olimpia, itthon is haladtak a dolgok, lezajlott a betakarítás. De "zűrzavaros időket élünk". Döntéseket kell hoznunk. Be kell tájolnunk a helyes irányt, ha nem sodródni akarunk. Hol tartunk most, ezt kell rögzíteni először.

Ciklusfelező időben vagyunk. Rendbe tettük az ország pénzügyeit, hazaküldtük az IMF-et, és az EU-nak is kifizettük a jussát. Támogatjuk a családokat, nőnek a keresetek, a nyugdíjak értéke megmaradt. Rezsicsökkentés van, nemzetegyesítés folyamatban. 4,3 millióan fizetnek adót, 227 ezer emberre csökkent a munkanélküliek száma, és 100 ezer felett van a betöltetlen munkahelyek száma, 5% a munkanélküliség – sorolja a miniszterelnök.

Kövér László megnyitja az ülést

Nagyjából telt T. ház van. Kövér László házelnök köszönti a díszpáholyban helyet foglalaló díszvendégeket, és gratulál az új frakcióvezetőknek (LMP, Jobbik).  

Orbán Viktor érkezik
©

Mengyi Roland mentelmi jogának felfüggesztését javasolja a parlamenti bizottság

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben, bűnsegédként elkövetett költségvetési csalás kísérlete és vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés gyanúja miatt folyik a képviselő ellen eljárás.
Mengyi Roland
©
1 2 3
Hozzászólások