Pingpong 38 ezerért – nyomoznak Hegedűs Lórántné feljelentése után

Pingpong 38 ezerért – nyomoznak Hegedűs Lórántné feljelentése után

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Költségvetési csalás gyanújával nyomoznak egy Tamásiban lebonyolított európai uniós projekt ügyében, amelynek célja a szegénységben élők helyzetének javítása volt – közölte Hegedűs Lórántné, a Jobbik országgyűlési képviselője.

A 2015-ben lezárult, Komplex telepprogram Tamási szegregátumában, Kosbán és Újvárhegyen elnevezésű programra az önkormányzat 146 millió forintos TÁMOP-támogatást kapott – idézte fel Hegedűs Lórántné a projekt egyik helyszínén, a rácvölgyi közösségi háznál tartott sajtótájékoztatóján.

A jobbikos politikus közölte, a pályázat elszámolása szerint a megvásárolt eszközökért sok esetben a valós értéknél jelentősen többet fizettek ki.

Példaként említette, hogy 190 ezer forintért művirágokat vettek, négy műanyag szék és egy asztal 185 ezer forintba került, egy 1950 forintos pingpongkészletért 38 ezer forintot fizettek. A programnak a rácvölgyi közösségi ház tisztességes felújítását kellett volna szolgálnia, de szerinte nem ez történt meg.

A képviselő arról beszélt, országos jelenség, hogy a legérzékenyebb társadalmi problémák megoldását elősegítő programok kapcsán "lopnak ki legtöbbet a pályázati pénzekből". Szerinte a történtekért Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások-miniszternek kell vállalni a politikai felelősséget.

Páli Péter, a Tolna Megyei Főügyészség helyettes szóvivője azt mondta, hogy a képviselő feljelentése alapján a Szekszárdi Járási és Nyomozó Ügyészség ismeretlen tettes ellen költségvetési csalás vétségének gyanújával december 5-én rendelte el a nyomozást, amellyel a NAV Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatóságát bízta meg.

Porga Ferenc, Tamási kormánypárti polgármestere az üggyel kapcsolatban közleményt adott ki, amely szerint a város pályázati forrásból megvalósult projektjeinek esetében kiemelt cél volt a lakosság életkörülményeinek javítása, a nehéz sorsú emberek felzárkóztatása.

"A projektek megvalósítása során mindig kiemelt figyelmet fordítottunk a jogszerűségre és átláthatóságra. A közreműködő szervezetek, hatóságok a projekteket folyamatosan ellenőrizték, a feltárt hiányosságokat korrigáltuk, a 2007-2013-as időszak összes pályázatát lezártuk" – írta.

Azt is hozzátette, bízik abban, hogy a Jobbik képviselője "nem félrevezető információk alapján tájékoztatja a sajtó képviselőit".