Lopott képpel hergelnek a határon túliak szavazati joga ellen

Lopott képpel hergelnek a határon túliak szavazati joga ellen

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy olyan háromgyerekes családot állítottak pellengérre, akik nem is akarnak szavazni a választáson - írja a Magyar Nemzet.

A több mint 36 ezer követővel rendelkező Ne szavazhasson, aki nem élt itt nevű Facebook-csoportban tűnt fel egy háromgyerekes család fényképe, felette a felirat, mely szerint levelet kaptak a Pásztor családtól, hogy ők egy percet sem éltek ugyan Magyarországon, nem is fognak, de szavaznak áprilisban, hogy pénzt kapjanak a Fidesztől. A posztot csaknem 9 ezren osztották meg egy napon belül, és 4,3 ezer like van rajta.

A bejegyzés annak ellenére elérhető még mindig, hogy a képen szereplő családfő - Pásztornak, hanem Pajardi Kálmán Endrének hívnak - egy nappal ezelőtt jelezte, jogsértően használták fel a panziójuk Facebook-oldaláról a képet. Ezt nemcsak nyilvánosan, hanem az oldal üzemeltetői felé is jelezte. Azt írta, perelni fog ezért.

A vitát észrevevő Magyar Nemzet azt írja, az erdélyi család több évig élt és dolgozott Magyarországon, mindhárom gyerek Zalaegerszegen született. A szülők nem regisztráltak a választásra, így nem is fognak szavazni, négy évvel ezelőtt sem tették meg ezt.

A Facebook-oldalon nincs feltüntetve a létrehozó, a leírásban csak annyi van, "ez a független oldal azokat képviseli, akik szerint senki se szavazhasson a magyar választásokon, aki soha nem élt Magyarországon." Most ezzel a Demokratikus Koalíció kampányol.

Hozzászólások