Szomorúan dobozol és búcsúzik Lázár János – videó

Szomorúan dobozol és búcsúzik Lázár János – videó

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Az eddig a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Facebook-oldalán közzétett videón mutatja be, hogyan készül elhagyni eddigi irodáját a parlamentben.

Irathalmok, ikeás szatyorba és kartondobozokba pakolt dokumentumok, egy festmény helye a falon és az üres szekrény – ilyen vágóképeket vonultat fel lágy zenére az a videó, amelyen Lázár Jánost búcsúzik eddigi irodájától.

Lázár, akit érdekes körülmények között rakott ki a kormányfő a Miniszterelnökség éléről, arról beszél, hogy a Cassandra-levelet, amelyet négy éve, miniszteri eskütétele után bevitt dolgozószobájába, már hazavitte. Külön kiemelte, hogy a Kossuth Lajosnak a kiegyezés előtt Deák Ferenchez írt levelét, különösen annak utolsó két bekezdését politikusi krédójának tekinti.

Ezek így hangzanak:

Ne vezesd hazánkat oly áldozatokra, melyek még a reménytől is megfosztanának! Tudom, hogy a Cassandrák szerepe hálátlan szerep. De Te fontold meg, hogy Cassandrának igaza volt!"

Ugyancsak beszélt Lázár Bánffy Miklósról, akinek portréja eddig az irodájában lógott. Bánffyét nyilvánvalóan a saját pályájával hozta párhuzamba, amikor azt mondta: "Annak idején, a 20-as években sikeres külügyminisztersége után visszatelepült Erdélybe, szinte példa nélküli módon kezdett újra ott egy életet. Én azt tervezem, hogy a következő négy esztendőben, ebben a választási ciklusban a választópolgártársaimra szánom a legtöbb időt, és nem a kormányzati vagy az országos ügyekre."

Hozzászólások