Sosem látott ellenzéki összeborulást hozott az MTVA-ostrom, a tüntetők propagandatúráztak egyet
percről percre

Sosem látott ellenzéki összeborulást hozott az MTVA-ostrom, a tüntetők propagandatúráztak egyet

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A közmédia székházában maradt ellenzéki politikusok 24 óra után önként távoztak, péntekre ígérnek újabb akciót.

Most érkezett

Márki-Zay büszke a tüntetőkre

mert megmutatják, hogy Magyarország nem Orbán Viktor gyarmata. Addig küzdünk, míg a rendszer meg nem bukik. Arra bíztat, "védjük meg egymást."

©
 • Botrányosan indult a reggel: az MTVA székházban éjszakázó 13 képviselő hajnalban ismét megpróbálta beolvasni a követeléseiket, de nem értek célt, a fegyveres biztonságiak szó szerint kidobták az épületből Hadházy Ákost - aki a földre került - és Szél Bernadettet is. Hadházyt azt megelőzően egy lépcső rácsáról szedték le, így próbált ugyanis feljutni az emeletre.
 • Ügyvédek és jogvédők szerint jogellenes volt a biztonsági őrök fellépése, Hadházy Ákos és Szél Bernadett feljelentést tett a rendőrségen hivatalos személy elleni erőszak miatt.
 • Több országgyűlési képviselő érkezett reggel illetve délelőtt, ők az MTVA kerítésén átmászva jutottak be az épületbe, a biztonságiak nem léptek semmit.
 • Délben ülésezett a házbizottság, a botrányos szerdai ülés miatt még nem büntetett Kövér László házelnök, az ellenzék viszont parlamenti vizsgálóbizottságot követel az MTVA-nál történtek miatt
 • Több országgyűlési képviselő késő estig bent maradt a közmédia épületében, várakoztak, akcióztak, néha egészen szürreális jelenetek voltak. Többször élőben közvetítették a történteket. Varju László összetűzésbe került a biztonságiakkal, kórházba szállították, zúzódásos sérülései keletkeztek, Vadai Ágnes zokogott.
 • Az MTVA előtt hatkor indult a tüntetés. Az egyik szónok, a szakszervezeti vezető Székely Tamás azt mondta, ha Áder aláírja a "rabszolgatörvényt", országos sztrájk jön. A törvény egyébként az államfő előtt van, hétfőn küldte át neki Kövér László.
 • 8 körül a parlamenti képviselők kimentek a tünetőkhöz - felmerült ugyanis, hogy a rendőrök éjjel amúgy is kivezették volna őket -, Korózs Lajos ellenzéki kerekasztalt követelt az ellenzéki pártok vezetőitől, minden ellenzéki párt képviselője az összefogásról beszélt. Szerintük ezzel lehet megtörni Orbán rendszerét.
 • Ez a tüntetés visszafogottabb volt, mint a vasárnapi, a tüntetők nem tűztek össze a rendőrökkel. 10 előtt nem sokkal már a Kutyapárt szórakoztatta a tüntetőket, a Szuper Mészáros játékot vetítették ki az MTVA székház falára.
 • A tüntetők egy része a Momentum vezetésével több kormánypárti szerkesztőséghez vonult, először a HírTv-hez, a Riposthoz, a Figyelőhöz, majd a Mediaworks szerkesztőségét vették célba.
 • Fekete-Győr András Momentum elnöke azt mondta, aki MTVA-s stábot lát, menjen oda és olvassa be az ötpontos követelést, amelyet a képviselők is szerettek volna adásba mondani. Péntekre hirdettek újabb megmozdulást, a vidéki Fidesz-médiát is célba veszik.
 • Kövesse az MTVA előtti tüntetést a hvg.hu élő online közvetítésével:

   

  Percről percre
  Sorrend megfordítása

  1 2 3 4 5 6 7
  19

  A románok is beelőztek

  A Fidesz másik hazugsága, hogy ő hozta el a jólétet. Az Eurostat hivatalos statisztikái szerint viszont Európa második legszegényebb országa lettünk, Románia is beelőzött minket.

  A túlóra is a munkaerőhiány miatt volt szükséges, mert olyan alacsonyak a bérek, hogy külföldre mennek dolgozni az emberek. A rendszerszintű csalás miatt az EU késlekedve folyósítja az uniós forrásokat. A növekedés is amiatt van. Ha nem jönnek majd az EU-s pénzek, a szegénység tovább nő. Magyarország egyetlen esélye a jövőben, ha tisztességes és becsületes kormánya lesz, amely nem Orosz és törökország felé vezeti az országot, hanem a nyugati szövetségesek felé. Nem eláruljuk, hanem segítjük a nyugati demokráciákat - mondja Márki-Zay, mire a tömeg éljenzik.

  Minden nap tapasztaljuk, hogy nincs demokrácia, sajtószabadság. Milyen jogállam az, amelynek alkotmányát és választási rendszerét egy párt írja? Milyen jogállam az, ahol még a dezinformáció sem elég, hanem választási csalás is kell a győzelemhez? A választási rendszer is visszaélés, a levélszavazások, a nyugaton dolgozók akadályozása, az ukrán szavazók szállítása mutatja, hogy Orbánnak szüksége volt csalásra.

  ©

  Amnesty: Példátlan, hogy képviselőket erőszakkal távolítsanak el közintézményből

  A szervezet magyarországi igazgatója, Vig Dávid szerint az incidenst alaposan ki kell vizsgálni, a felelősöket pedig bíróság elé kell állítani. Szél Bernadett és Hadházy Ákos képviselőket hétfő reggel dobták ki a közmédia épületéből.

  A Fideszt támogatta és hozta létre Soros

  Hazudtak a migránsokról, vidéken milliók rettegnek tőlük. Ha Bayer Zsolt Békemenetet szervez, el kell mondani az oda buszoztatott embereknek, ki telepítette be a migránsokat - fordul a tüntetőkhöz. El kell mondani mindenhol, hogy a Fidesz telepítette be a migránsokat, illegális bevándorlókat és bűnözőket hozott Magyarországra. Nem Soros hozta a migránsokat, Soros támogatta és hozta létre a Fideszt. A Fidesznek nincs más ideológiája, csak a lopás - folytatja Márki-Zay.

  Szégyen számunkra ez a kormány, körözött bűnözőket hozott ide a kormány. "Kormányzati autókban csempész be bűnözőt, mintha itt nem lenne elég. Még importálunk is?"

  Le kell leplezni a gyűlöletpropagandát.

  Márki-Zay: a hazugsággyár fenntartja a rendszert

  Azok az ellenség, akik az ellopott vagyont meg akarják tartani - mondja Márki-Zay. Nem véletlen, hogy épp itt vannak, a hazugsággyárak azok, amik fenntartják a rendszert. A hatalom erkölcsileg megbukott. A hazugságokkal etetett vidéki munkások tartják fenn a hatalmat, az igazságot ezekhez az emberekhez ti tudjátok elvinni - mondja a tüntetőknek, mire ők azt skandálják, ébresztő.

  Márki-Zay beszédét Facebook oldalunkon élőzzük.

  ©

  Márki-Zay is beszél

  Több polgármestert is hozott magával, most Lengyel Róbert siófoki polgármester beszél, aki azt mondja, sokan a hangukat akarják hallatni, és azt kiabálni, hogy elegük van, majd sorolja, miből van elegük. Leginkább abból, hogy a kormány kiszállítja az embereket a multiknak, mint a grillcsirkét. A NER-ben dolgozó ellenzéki polgármesterek nevében is szól. "Higgyünk abban, hogy lehet változtatni erőszak nélkül is." A milliók hangja  elég lehet, hogy a hatalom észhez térjen. "Nem válhatunk huligánokká", nem dobálna rendőrt, törne szántót vagy nem gyújtogatna. Nem a rendőrök tehetnek arról, ami van, folytatja.

  Nincs rendes hangosítás, így ezt legegyszerűbb Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgámester Facebook oldalán nézni.

  ©

  Tordai Bence szerint minél több képviselőnek be kellene mennie az MTVA-székházba

  Ezzel ugyanis nehezítenék a bent lévők eltávolítására készülő rendőrök dolgát.

  Az MSZP-s Molnár Zsolt is bejutott az MTVA-székházba

  Lelkesen magyarázza, hogy mennyire lobogtatta az igazolványát, míg végül beengedték.

  Miskolc is csatlakozott, félpályás sávelzárással tiltakoztak

  A borsodi megyeszékhelyen forgalomlassítással álltak ki a túlóratörvény ellen.

  ©
  1 2 3 4 5 6 7
  19
  Hozzászólások