Álrendőrnek is kiadták magukat a budapesti unokázós csalók

Álrendőrnek is kiadták magukat a budapesti unokázós csalók

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A húszas éveiben járó páros módszere csak egyszer jött be.

A rendőrség elfogott egy budapesti párost, akik egy új módszerrel tévesztettek meg idős embereket, hogy pénzt szerezzenek tőlük – olvasható a Police.hu-n.

Az egyik csaló november 15-én felhívott egy idős férfit, az unokájának adta ki magát, és azt mondta neki, hogy ittasan vezetett és balesetet okozott, ezért eljárást indítanak ellene. A telefonálónak volt egy társa is, aki rendőrként mutatkozott be, ő 1,7 millió forintot kért egy megadott bankszámlaszámra, hogy a sértett rokona megússza a büntetést. Az idős férfi át is utalta pénzt. Később kiderült, hogy a számlaszám a 25 éves budapesti Sz. Róberthez köthető, aki élettársával, a 22 éves Cs. Alexandrával együtt vette fel az összeget.

A csalók november 19-én ugyanezzel a történettel kerestek meg egy másik férfit, és szintén 1,7 millió forintot kértek. Abban az esetben viszont a kiszemelt áldozat rájött az átverésre, és értesítette a rendőrséget.

A csalássorozat azonban tovább folytatódott. Kilenc nappal később már 2,2 millió forintot követeltek egy házaspártól a csalók. Majdnem sikerrel jártak, a pár el is ment a bankba, de a tranzakciót nem tudták azonnal végrehajtani, mivel időközben beszéltek igazi rokonukkal is, aki rádöbbentette őket a csalásra.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság unokázós csalásokkal foglalkozó nyomozócsoportja november 29-én Budapest XIV. kerületében, egy Szatmár utcai lakásban elfogta Sz. Róbertet és élettársát, kihallgatták és őrizetbe vették őket. A bíróság mindkét gyanúsított esetében bűnügyi felügyeletet rendelt el.​

Hozzászólások