Fegyházat kérnek a férfira, aki Molotov-koktéllal akarta bezárni a Lidlt

Fegyházat kérnek a férfira, aki Molotov-koktéllal akarta bezárni a Lidlt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A férfi szerint a kiskereskedelmi lánc terjeszti a koronavírust.

Terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés megállapítását és fegyházbüntetést kezdeményez a másodfokú ügyészség a „Molotov-koktélos” támadással fenyegető férfi ügyében – közölte az ügyészség szerdán.

A férfi még 2020. április 23-án telefonon hívta fel a rendőrséget, és azzal fenyegetőzött, hogy Molotov-koktéllal zárja be a közeli Lidlt, mert szerinte az üzlet terjeszti a járványt. Később megjelent a boltnál és annak külső falára trágár kifejezéseket firkált, majd a rendőrök ugyanazon a napon elfogták és előállították.

Az ügyészség terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés és rongálás miatt emelt vádat. A bíróság február 4-én kihirdetett elsőfokú ítéletével a férfi bűnösségét közveszéllyel fenyegetésben és rongálásban állapította meg és 1 év börtönre, valamint 2 év közügyektől való eltiltásra ítélte. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség másodfokú indítványával kezdeményezte a Fővárosi Ítélőtáblánál, hogy a férfi bűntettét terrorcselekménnyel való fenyegetésnek minősítsék és vele szemben fegyház fokozatú szabadságvesztést és hosszabb tartamú közügyektől eltiltást szabjon ki.

Az ügy hátteréről bővebben ebben a cikkünkben írtunk:

Elítélték a férfit, aki szerint a Lidl terjeszti a vírust, ezért a felgyújtásával fenyegetőzött

P. S. szélsőséges nézeteket vall a világról, elmezavarral és alkoholproblémákkal is küszködik, mégis annyira komolyan vették, amikor azzal fenyegetőzött, hogy Molotov-koktéllal zárja be a közeli - szerinte a járványt terjesztő - Lidlt, hogy terrorcselekménnyel való fenyegetéssel vádolták meg. Bűnjelként összesen egy filctollat találtak nála.

Hozzászólások