400 új munkahelyet teremtő regionális banki központ Budapesten

Utolsó frissítés:

Tetszett a cikk?

Még az idén megkezdi működését 50 alkalmazottal az ING-csoport banki üzletágának európai regionális ügyviteli központja Magyarországon. A távlatilag 400 új munkahelyet teremtő beruházást a kormány beruházás-ösztönző és munkahely teremtő programjai anyagilag is támogatták.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, valamint Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium 180 millió forint támogatással egészíti ki az első ütemben 500 millió forintos beruházást - hangzott el. A tervek szerint távlatilag 400 dolgozót foglalkoztatnak majd a regionális központban. Csillag István gazdasági és közlekedési miniszter ismertette, hogy a Smart Hungary beruházás-ösztönzési program keretében támogatták 100 millió forinttal a központ kialakítását.
A Smart Hungary program elősegíti a regionális vállalati központok magyarországi létesítését is. Ezek a központok fejlett technikát, képzett munkaerőt alkalmaznak, erősítik Magyarország regionális szerepét. Magyarország így jobban bekapcsolódhat a világ gazdasági, pénzügyi hálózataiba. A Smart Hungary keretében a központ beruházási, a működtetéshez szükséges szakemberképzési költségeinek 30 százaléka, maximum 100 millió forint támogatás nyerhető el.
Burány Sándor foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi miniszter arról szólt, hogy az új munkahelyek létrehozásának támogatása keretében 80 millió forinttal járultak hozzá az ING regionális központjának sikeres kialakításához. Az ING alaposan elemezte, hogy melyik országba telepítse az európai regionális központot, végül Magyarországot választották. Ebben szerepet játszott, hogy itt jól képzett munkaerő áll rendelkezésre, és a költségszint is kedvező. (MTI)