Az Országos Doktori Jegyzék az internetre került

Utolsó frissítés:

Tetszett a cikk?

Ezentúl digitális formában lesz elérhető az Országos Doktori Jegyzék, amely PhD- és DLA-fokozatot szerzett tudósoknak kínál nyilvános megjelenést.

Az internetes adatbázis lehetőséget teremt a jelenleg benne szereplő 570 tudósnak tevékenységük bemutatására a szélesebb közvélemény előtt is, illetve a kapcsolattartásra - közölte Csizmadia József, a Doktoranduszok Országos Szövetsége (DOSZ) elnöke. A jegyzék eddigi, nyomtatott változatát megszüntetik.
Kováts Gergely, a szervezet elnökségi tagja elmondta, hogy a lapon azok regisztráltathatják magukat, akiknek adatait a DOSZ leellenőrizte a Magyar Akkreditációs Bizottságnál, illetve a képző egyetemnél. Az adatbázis folyamatosan fejleszthető, új tudósok is felvihetik rá adataikat, illetve az abban már szereplők folyamatosan bővíthetik a róluk szóló információkat.
A jegyzékben szereplőkről szóló információk között szerepelnek személyes adataik, elérhetőségük, tudományos munkájuk részletes ismertetése, tanulmányaik, végzettségük, nyelvtudásuk, munkahelyük, tudományos közéleti tevékenységük, díjaik, ösztöndíjaik, illetve a publikációikról szóló részletes jegyzék. (MTI)