Észben tartandók az állásinterjún

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Az állásinterjúkon megjelenő jelöltek – hacsak a képzettségük és tapasztalataik révén nem egészen különlegesek, és nagyon keresettek – az esetek többségében rosszabb pozícióból tárgyalnak, mint a munkaadó embere vagy képviselője. Az a feladat tehát, hogy e hátrány a beszélgetés során lehetőség szerint előnnyé alakuljon át.

Előnybe az állásra jelentkező akkor kerülhet, ha a pozíciót meghirdető cég embere benne látja a potenciális megoldást az adott feladatkör ellátására. Természetesen egy olyan helyzetben, amikor sokan versengenek ugyanazért az állásért nehéz erősnek mutatkozni. De néhány szabály betartásával erre mégis megvan az esély.

1. Azért vagy ott az interjún, mert a munkaadó azt akarta, hogy ott légy. Ez nem hírnév vagy jótékonykodás kérdése – megérdemelted, hogy ott légy, így aztán bízzál a saját képességeidben – s ezzel máris túljutottál a kezdőlépésen.

2. Menj el az interjúra, és mosolyogva fogj kezet az emberekkel, akik alkalmazni fognak téged. S el ne baltázd a szerencsédet azzal, hogy nem emlékszel a nevükre.

3. Légy relaxált! Ez különösen azoknál az állásoknál fontos, ahol fontos az ügyfelekkel való személyes kapcsolattartás. Ha nem vagy képes ellazulni az interjú alatt, akkor ne is reménykedj, hogy megkaphatsz egy ügyfél vagy vásárló központú állást. De félre ne értsd, nem arról van szó, hogy a lábadat felrakhatnád az asztalra, vagy jópofizhatnál a beszélgetőpartnereiddel.

4. Gondold ki, hogy mi lehetne az a pár érdekes dolog, amit megkérdezhetnél tőlük. Ha ez egy ismertebb cég, akkor az interjú előtt próbáld megszerezni a róla megjelent sajtóhíreket. Nézd meg a honlapjukat, ugyanis a legkülönfélébb szervezetek szeretik magukat megmutatni a sajtó tükrében. Így a róluk szóló cikkeket elhelyezik a weboldalukon. Ha látják, hogy képben vagy a tevékenységüket illetően, az jó pontokat hoz. De ne gondold, hogy okosabb lehetsz náluk a saját cégük mibenlétét illetően. Azaz, nem vitatkozz feleslegesen! Sőt egyáltalán nem vitatkozz csak ismertesd a véleményedet!

5. Próbálj meg a működőképes ismereteid és a megpályázott állás között kapcsolatot létesíteni. Például: Korábbi munkahelyemen ugyan ilyen jellegű részlegnél dolgoztam. Vagy: Magam is részt vettem hasonló piaci ismeretek feltárásában.

6. Add el magad! Ajánlj olyan „szolgáltatásokat”, amelyekért a beszélgetőtársaid szívesen fizetnének. Ők a vásárlóid! Tedd őket éhessé!

7. Ha úgy érzed, nem fogod megkapni az állást, ne menekülj a sikertelen fellépés emlékétől, hanem jegyezd fel magadnak a tapasztalatokat, s menj el a következő interjúra. Ne hagyd, hogy visszavessen egy sikertelen próbálkozás, hiszen nagy valószínűséggel soha többé nem fogsz találkozni ezekkel az emberekkel. Arról nem is beszélve, hogy az interjúzási képességek (mert vannak ilyenek) elsősorban gyakorlati tapasztalatokkal javíthatók. Például azáltal, hogy az egyszer elkövetett hibákat nem ismételed meg.

8. Ha lehetőséged van rá e-mailen küldj egy kiegyensúlyozott hangú egy köszönő levelet az interjút készítőknek, s tudasd velük, hogy nagyra értékeled, hogy rád szánták az idejüket és érdeklődésüket. Ez arra az estre is jó, ha nem kapnád meg az állást, mert megerősíted velük a kapcsolatodat, s nem csak a dossziéikba, hanem a levelezőlistáikba is bekerülsz.

9. Az állásinterjú sikeres vételének legfontosabb szabálya az arányok betartása. Mutasd meg, hogy érdekel az állás, de ne látsszék rajtad, hogy nagyon kepesztetsz érte. Mutasd meg, hogy a felkészültséged megvan a pozíció betöltéséhez, de ne érződjön, hogy minden morzsát összekaparsz a szükséges szint eléréséhez. Mutasd meg, hogy ismered a céget, de mutatkozz túlságosan kompetensnek. Légy kellően laza, de az árnyékát se fedezzék fel rajtad a túlzott vagy mesterkélt önbizalomnak. Mindent egybevetve legyen meg, és mutasd meg az arányérzéked, mert ezt önmagában is díjazni fogják.