szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az internet segítségével manapság már sokkal egyszerűbben megoldható a távmunka mint korábban. Mégis a munkaadók, s az alkalmazottak egyaránt bizalmatlanul szemlélik ezt a fajta foglalkoztatási formát. Nézzük meg, mely érvek szólnak a távmunka mellett, s melyek ellene.

A távmunka könnyen kétélű
fegyverré válhat
© sxc.hu
A legkézenfekvőbb előny a költséghatékonyság. Egy távmunkát végző alkalmazott óriási megtakarítást jelent a cégnek, hiszen nem kell utána irodai költségeket, biztosítást, villanyszámlát, stb. fizetni. A technika segítségével pedig a munkafolyamat teljesen átláthtóvá válik egy úgynevezett virtuális privát hálózat (VPN) segítségével. A VPN segítségével intranethez, vagy helyi hálózathoz hasonló felület hozható létre, munkavégzés céljából, amelyen keresztül könnyen tartható a kapcsolat a kollégákkal.

A megfelelő internethozzáférés azonban még nem elég, szükség van egy telefonra is. Egy jótanács: ha távmunkában dolgozik, érdemes egy magánvonalat is fenntartani, így ugyanis a munka végeztével kikapcsolhatja az irodai telefont, s nem zavarják majd pihenés közben. Emellett pedig tisztán látja majd, hogy mennyi pénzt költött üzleti ügyben lefolytatott telefonbeszélgetésekre, amelyet aztán továbbszámlázhat munkaadójának.

A távmunkahelyen ledolgozott hivatali órák hasonlóan alakulnak egy hagyományos irodáéhoz. Bizonyos helyeken megkövetelik a szigorúan vett munkaidő betartását, más esetben nem kérdezik mennyi idő alatt készül el a vállalt feladat, csak az eredmény legyen meg határidőre. Érdemes rákérdezni, hogy van-e lehetőség kötetlen munkavégzésre, a felmérések szerint ugyanis a saját rendszerükben dolgozó alkalmazottak 25 százalékkal hatékonyabban tevékenykednek, s emellett kevésbé lesznek fáradtak és frusztráltak.
 
A távmunka további előnye, hogy nincsen fizikai korlátok közé szorítva. Ha például talál egy megfelelő képzettségekkel rendelkező burmai programozót, ő valószínűleg lényegesen olcsóbban dolgozik, mint nyugatabbra élő kollégái.

A csábító lehetőségek mellett azonban van egy-két olyan tényező, amelyeket nem árt észben tartani, ha valaki azt fontolgatja, hogy távmunkát keressen. A feljebb már említett, kötetlen munkaidő ugyanis kétélű fegyver. Amilyen kényelmessé teheti az ember életét, annyira meg is nehezítheti azt, s ha nem tudja rendszerezni a munkát, azzal többet árthat magának, mint amennyit használ, ilyenkor pedig hamar konfliktusba keveredhet a főnökeivel. Ha ilyen típusnak ismeri magát, válasszon „bejárós” munkahelyet.

A távmunkát érdemes a családdal is megbeszélni, ugyanis a kötetlen munkaidő miatt néha óhatatlanul is az esti órákban kell majd dolgoznia, amikor a szerettei éppen hazaérnek az irodából, ez pedig könnyen konfliktusokhoz vezethet. Érdemes azonban észben tartani, hogy a megfelelően menedzselt munkaidővel ez a probléma áthidalható, s ez esetben örökre búcsút inthet a 8-tól 4-ig tartó robotolásnak.

Infinit Karrier

Távmunka a japán minisztériumokban

Kísérleti internetes programot indított a japán kormány: minisztériumi alkalmazottakat a jövőben távmunkában foglalkoztat. A program ötletgazdái a távmunka elterjedésétől a munkahelyi stressz csökkenését és a családi kötelékek megerősödését várják.

Karrier

Az otthonról végzett távmunka árnyoldalai

Az Egyesült Királyságban jelenleg körülbelül 8 millióra tehető azoknak a száma, akik otthonukban távmunkát végeznek. Bár az irodán kívüli munka a különböző vállalatok foglalkoztatási gyakorlatának rugalmasabbá válásával egyre népszerűbbé válik, egyes felmérések szerint - állítja a BBC tudósítása - a távmunkavégzésnek is jelentős árnyoldalai lehetnek.

Karrier

Burány: nyolcvanezer távmunkahely jövőre

A magyarországi távmunkahelyek elterjedése a kormányzat reményei szerint követheti az internet-hozzáférések számának látványos felfutását. Idén a kormány 255 millióval segíti a távfoglalkoztatást.

Karrier

Létrejön a Távmunka Tanács, újabb távmunka pályázat

A Távmunka Tanács létrehozásának szabályairól rendelkezik a foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi miniszter szeptember 1-jétől hatályos utasítása. A Munkaügyi Közlöny legújabb számában közölt utasítás szerint a testület az elnökön kívül nyolc tagból áll. A tagok a munkaügyi, az informatikai minisztert, az Országos Érdekegyeztető Tanács munkavállalói és munkaadói oldalát, illetve a Budapesti Munkaerőpiaci Intervenciós Központot képviselik, további három tag szakértőként vesz részt a tanács munkájában.

Economist: A vasfüggöny helyén szivárványfüggöny választja szét Európát

Economist: A vasfüggöny helyén szivárványfüggöny választja szét Európát

Három hónap alatt több mint 40 jogvédőt gyilkoltak meg Kolumbiában

Három hónap alatt több mint 40 jogvédőt gyilkoltak meg Kolumbiában

Videóban mutatja meg egy orvos, mit látnak a haldokló koronavírusos betegek utolsó perceikben

Videóban mutatja meg egy orvos, mit látnak a haldokló koronavírusos betegek utolsó perceikben