Támogatás a non-profit szervezeteknek

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A non-profit alapon működő vállalkozások támogatására szervez konferenciát a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Központ, az Európai Mikrofinanszírozási Hálózat és a Mikrofinanszírozási Központ. Júniusban mintegy ötszáz nem piaci alapon működő szervezet képviselőjét várják a konferenciára.

A piaci alapon nem finanszírozható nagy számú egyéni, mikro- és kisvállalkozás fejlesztése volt a témája egy budapesti tárgyalásnak, melyen az Európai Mikrofinanszírozási Hálózat (EMN) ügyvezető igazgatója, Philippe Guichandut, illetve a Mikrofinanszírozási Központ (MFC) vezetője, Grzegorz Galusek is részt vett. A magyar oldalt Kovács István, a Megyei és Fővárosi Vállalkozásfejlesztési Alapítványok Konzorciumának elnöke vezette.

A tárgyalások eredményeként megállapodás született arról, hogy a mikrofinanszírozási szervezetek harmadik európai konferenciáját ez év június elején Budapesten rendezik meg. A szervezők nagy számú, főleg non-profit európai mikrofinanszírozási szervezet képviselőjét várják hazánkba.

Az európai konferencia előkészítő programjaként 2006. március 20-án a Magyar Mikrofinanszírozási Hálózat az érdeklődő szakemberek számára konferenciát szervez, amelynek vezető előadói Maria Nowak, az EMN elnöke, Veres János pénzügyminiszter, Erős János, a Magyar Fejlesztési Bank elnök-vezérigazgatója, Egyed Géza, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára, valamint az Európai Befektetési Alap (EIF) képviselői lesznek.