Egyszerűbb lesz a pályázati eljárás vállalkozóknak?

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A pályázati eljárást egyszerűvé és gyorssá kell tenni, úgy, hogy ne igényeljen jelentős költségeket és időt a vállalkozások részéről - fejtette ki Harangozó Gábor szocialista képviselő az Európai Parlament plenáris ülésén.

Az  Európai Közösség június 15-én megszavazta kutatási, technológiafejlesztési és demonstrációs tevékenységekre vonatkozó Hetedik keretprogramját (2007–2013). Harangozó Gábor szocialista képviselő írásos hozzászólásában arról írt, hogy a kis- és középvállalkozások könnyebben férhessenek hozzá a kutatási és fejlesztési lehetőségekhez.

A program előkészítésében a magyar képviselő tevékenyen részt vett. Harangozó Gábor szerint a megújult Lisszaboni Stratégia keretein belül a növekedésnek és új munkahelyek teremtésének hosszútávon a legjobb eszköze a kutatás és fejlesztés, az új technológiákba való befektetés, ezért a Hetedik Keretprogramnak - amely ezeket a célokat hivatott támogatni - kiemelt jelentősége van.
 
"Ahhoz, hogy az említett területeken jelentősebb áttörést tudjunk elérni, lényegesen többet kellene fordítanunk a jövő technológiáinak, fejlesztéseinek támogatására" - hangsúlyozta véleményében a magyar képviselő. Az EU költségvetéséből ezekre a célokra messze nem jutott annyi pénz, mint amennyire szükség lenne, így nagyon fontos az elérhető erőforrások minél hatékonyabb felhasználása.
 
A források optimális felhasználása szerinte egyben a támogatás egyszerűbbé tételét is jelenti. Ha erre képesek vagyunk, egy olyan megújult eszközt hoztunk létre, ami a vállalkozásoknak új lendületet adva teszi versenyképessé Európát.