Komoly kártérítés: 300 millió dollárt követel a Richter a Genefartól

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

Összesen 300 millió dollárra, azaz éves árbevétele közel negyedére perli a Genefart a Richter Gedeon Nyrt.

Összesen 300 millió dollárra, azaz éves árbevétele közel negyedére perli a Genefart a Richter Gedeon Nyrt. a Polpharma akvizíció meghiúsulása miatt – mondta Bogsch Erik a magyar gyógyszeripari cég vezérigazgatója kedden a vállalat negyedik negyedéves gyorsjelentését bemutató sajtótájékoztatón.

Mint ismert a Richter 2007 őszén jelentette be egyesülési szándékát a lengyel piac második legnagyobb szereplőjének számító Polpharmával, a tranzakció azonban meghiúsult, miután a lengyel társaság többségi tulajdonosa, a Jerzy Starak érdekeltségébe tartozó Genefar BV az utolsó pillanatban visszalépett az ügylettől.

A magyar gyógyszergyártó 2008 decemberében benyújtotta keresetét a választott bírósághoz, ugyanis az eredeti megállapodás értelmében a Richtert 40 millió dollár kötbér illeti a Genefar pálfordulása miatt. Bogsch Erik ugyanakkor most jelezte: a társaság ennél jóval nagyobb összeget követel a Genefartól, hiszen az összesen 231 milliárd forint értékű ügylet meghiúsulása komoly veszteségeket okozott a vállalatnak. A vezérigazgató elmondta: összesen majd 300 millió dollárra tartanak igényt. Az ügyben döntés legkorábban 2010 végén születhet Bogsch Erik várakozásai szerint, a Richter-vezér azonban hozzátette: könnyen előfordulhat, hogy 2011-re csúszik át az ítélet.

Ecoline

Hozzászólások