Dupla végkielégítést ad az Electrolux a Jászberényből kirúgott dolgozóinak

Dupla végkielégítést ad az Electrolux a Jászberényből kirúgott dolgozóinak

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Tizenhárom lépcsőben jön a leépítés.

Az érdekképviselet 90 százalékban elérte a céljait – így értékelte a Világgazdaságnak nyilatkozva az Electrolux Lehel Kft. üzemi tanácsának elnöke a jászberényi fejleményeket. A 800 fős leépítést nem kerülték el. Antal Csaba arról beszélt: a cég a törvényi kötelezettségnél magasabb végkielégítést ad.

Tíz év munkaviszony után 3 helyett 5 havi bér jár, és nem a távolléti díj, hanem az átlagkereset alapján számolva. Azoknak, akik legalább 20 éve dolgoztak a cégnél, öt helyett tízhavi pluszpénzt adnak, a 25 éve ott lévők pedig fél helyett egész éves járandóságot megkapnak végkielégítésként. Az utóbbi két kategóriába sokan beletartoznak, a dolgozók többsége az 1990-es évek óta az Electrolux-gyárban dolgozott.

Azt is elmondta: a 800 dolgozót 13 lépcsőfokban küldik el, 2020. január 1-je és 2021. január 31-e között. Egyszerre a legtöbb, 164 alkalmazott munkaviszonya jövő áprilisban szűnik meg.

A cég a leépítésben érintett dolgozókat a felmondási idő teljes egészére felmenti, nem csak a felére. Az átszervezett egységek munkásai pedig két vagy háromhavi pluszfizetést kapnak.

Hozzászólások