Ismertették a Sziget 2003 fesztivál programját

Utolsó frissítés:

Tetszett a cikk?

Az idén július 30. és augusztus 6. között rendezik meg a Sziget fesztivált a budapesti Hajógyári-szigeten. A programokat ismertető csütörtöki sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az idén hozzávetőleg 1,2 milliárd forintból gazdálkodó rendezvény nagyszínpadán többek között fellép a Massive Attack, a Morcheeba, a Moloko, az Asian Dub Fundation, a Slayer, a De Phazz és Shaggy.

A Világzenei Nagyszínpadon a hazai előadókon kívül koncertet ad Ibrahim Ferrer, a Varttina és Shane McGowan is. Az elektronikus zenéket kedvelők többek között Paul van Dyk, Goldie, Armand van Helden és DJ Rush produkcióját élvezhetik majd. A Sziget fesztivál programkínálatában szerepel a Strange Fruit nevű ausztrál utcaszínház, a guineai Circus Baobab akrobatikus táncelőadása, új programhelyszín lesz a divatot középpontba helyező Trend Sziget és az Octopus nevű összművészeti központ.
A szervezők közlése szerint az idén - az infrastrukturális beruházások mellett - a programok és a szolgáltatások minőségének további fejlesztésére helyezik a hangsúlyt. Ezek közé sorolták a fokozottabb porvédelmet, a zuhanyzók számának jelentős bővítését, a közvilágítás javítását. Jobban odafigyelnek majd a szelektív hulladékgyűjtésre, illetve a környezetvédelemre.
A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a tavalyihoz képest kisebb arányban emelték a jegyek árát. A napijegyért 3500 forintot kell majd fizetni, az elővételben megvásárolt hetijegy pedig - a vétel időpontjától függően - akár már négy napijegy áráért kapható lesz. (MTI)