Holnap kezdődik a Sziget Fesztivál

Utolsó frissítés:

Tetszett a cikk?

Szerdán veszi kezdetét az óbudai Hajógyári-szigeten az idei Sziget fesztivál, amelyen egy héten át mintegy száz külföldi és számos magyar előadó, valamint nagyon sok kulturális és szórakoztató program várja a látogatókat.

A Sziget Nagyszínpadán a legismertebb magyar előadókon kívül - többek közt - fellép Shaggy, Patti Smith, a Morcheeba, a Moloko, a Panjabi MC, a Fun Lovin' Criminals és a Massive Attack. A Világzenei Nagyszínpadon Kubától Indiáig, Madagaszkártól Korzikáig, Mexikótól Portugáliáig, Malitól Szerbiáig terjed a bemutatkozó országok sora. A hazai előadókon kívül koncertet ad Ibrahim Ferrer, a Va:rtti:na és Shane McGowan is. Az elektronikus zenéket kedvelők többek között Paul van Dyk, Goldie, Armand van Helden és DJ Rush produkcióját élvezhetik majd.
Az idén nő a komfort: nemcsak a Nagyszínpad előtti részt és a programoknak helyet adó sátrak talaját fedik be műanyag burkolattal, hanem a főbb útvonalakat is. A szervezők szerint 10 ezer négyzetméternyi műanyag padlóval borítják be a legporosabb területeket.
Biztonsági intézkedésekre mintegy 60 millió forintot fordítanak, ami a fesztivál költségvetésének 5 százaléka. A zavartalan szórakozást az 1200 biztonsági emberen kívül 350 rendőr, és egy állandóan működő rendőrőrs biztosítja. A tömegirányító feladatokat 150-200, nyelveket beszélő egyetemista-főiskolás látja el, és egy, 350 tagú egészségügyi szolgálat dolgozik majd a Sziget fesztiválon. (MTI)