Krúdy Gyuláról és Petri Györgyről biztosan tudjuk, micsoda ínyenc volt, de úgy tűnik, lassan arra is választ kaphatunk, mi a helyzet ez ügyben a kortárs magyar irodalom alkotóival. Megszaporodtak a hazai szakácskönyvek piacán azok a munkák, amelyeket a kortárs irodalomban is alkotó szerzők jegyeznek: Stahl Judit és a 99 étel 33 színes fotóval sorozat kötetei mellé felzárkóztak Polcz Alaine, Váncsa István kötetei, de álnéven is publikáltak a közelmúltban egy érdekes darabot: Derek Szegedi Konyhamalacát Nyékládházyné előszavával. Éppen étvágygerjesztőként, Hét az ezeregyből címmel hallható a Kossuth Rádióban annak az ötrészes sorozatnak az utolsó része, mely Váncsa István szakácskönyvének fejezeteit mutatta be: ez alkalommal a salátáról lesz szó.
június 25. 11.35; Kossuth Rádió
június 25. 11.35; Kossuth Rádió