Monoszkópé

Utolsó frissítés:

Egyszer voltak, hol vannak? Ingmar Bergman a forrongó 68-ban furcsa víziókba bonyolódott.

Egyszer voltak, hol vannak? Ingmar Bergman a forrongó 68-ban furcsa víziókba bonyolódott. A Farkasok órája (augusztus 27. 21:45, m2) Max von Sydow, no meg persze Liv Ullmann segítségével meséli el a festő történetét, aki vakációja során találkozik egy fejetlen öregasszonnyal, rálő a feleségére, aztán megöl egy gyereket, aki a víz alatt folytatja életét.

Sokdíjas hollywoodi hősmozik nagyágyúkkal a hétvégére. Az örök cowboy, Clint Eastwood 1992-es rendezésében, a Nincs bocsánatban (augusztus 29. 2:55, TV2) a western-kultusz árnyoldalát mutatja be. Gene Hackman-nel Morgan Freeman-nel kiöregedett pisztolyhősök bőrébe bújik, hogy az aranykor letűntét kellő önkritikával és iróniával vegye filmre. A reál-western három Oscarra érdemesítette a színész-rendezőt.

Szintén színész-rendezőként aratott annak idején Kevin Costner, aki a szintén vadnyugati témájú Farkasokkal táncoló sikere után olyan mozikban tűnt fel, mint például Kevin Reynolds Robin Hood, a tolvajok fejedelme című munkája (augusztus 29. 20:00, TV2). A klasszikus történet főbb szerepeiben Costner mellett az imént említett Morgan Freeman és egy egykori Robin Hood, Sean Connery. Bővebben