A Trans-Global Underground ismét Magyarországon

Utolsó frissítés:

Tetszett a cikk?

A Trans-Global Underground, a műfajteremtő londoni együttes tagjai szeptember végén Magyarországra látogatnak két...

A Trans-Global Underground, a műfajteremtő londoni együttes tagjai szeptember végén Magyarországra látogatnak két koncert erejéig. Úttörők voltak és máig is a legfrissebb vonalat képviselik a nyugati tánczene, valamint az arab, ázsiai és afrikai tradicionális motívumok elegyítésében.

A zenekar megalakulásakor a DJ- kultúra, az indiaiklasszikus zene, a reggae, a bhangra, a hip-hop, az underground művészet és a nyolcvanas évek zenéje inspirálta leginkább a tagokat. Miután első lemezeikkel lehengerelték a stílusukra leginkább fogékony fiatal közönségüket, a TGU 1998-ban Jimmy Paget és Robert Plant-et, a legendás Led Zeppelin tagokat kísérve indult európai turnéra.

Az A38 hajón szeptember 30-án 22 órától lépnek fel, az eredetitől némileg eltérő felállásban, a Trans-Global Underground Sound System formációjában. Dj Hamid Mantu, Sheema Mukherjee, Krupa Patni és Gurjit Sihra lesz látható a színpadon, Natacha Atlas, akit varázslatos hangja miatt szinte bálványoznak a műfaj elkötelezettjei, sajnos távol marad. Minden bizonnyal így is felejthetetlen élmény lesz élőben meghallgatni legújabb Impossible Broadcasting című lemezüket, melynek magyar vonatkozása is van, Balogh Ferenc - ma a Romani Rota együttes tagja - hallható a nyolcadik számban.

A TGU Szegeden is bemutatkozik október elsején, de a londoni származású lemezlovas, Hamid Mantu (eredeti nevén Hamilton Lee) önálló dj-szettel is fellép október 2-án, szintén az A38 fedélzetén.Bővebben

A38, szeptember 30., október 2., 22:00, Szeged, október 1. 22:00