A retro diadala

Utolsó frissítés:

"Feelszááállt a Zorion, benne Meklén a parancsnok..." - több generáció hallotta félre a főcímzenét és énekelte a népköltés-szöveget a hetvenes években s nézte hétről-hétre a nyugatnémet vasolókat, a varangy nevű űrszerkezeteket, az aszexuális űrruhákat, a kezdetleges animációt, amellyel a sorozat kreátorai modellezték a csillagháborút.

Orion: örökzöld utópia
© http://users.freestart.hu/orion8/
Változnak az idők: az Orion tévésorozat kultikussá vált, zenéje naponta felcsendül egy népszerű reggeli rádióműsorban, egy régi filmeket sugárzó tévéadónk pedig ismét játssza az epizódokat. A Visszatérés most a mozikban idézi meg az Orion szellemét és személyzetét. Ki kíváncsi erre? -kérdezné az egyszeri néző és nagyot tévedne.

Megasikert jósolunk, a Star Trekéhez hasonlatos rajongói kultúrát. Az amúgy a popkulturális változások szélárnyékában meghúzódó hazánkat is elérte a retrodivat. A régi epizódokból összeollózott új történetre - jóslatunk szerint - dől majd a közönség. Ha meg nem; hát marad a "beavatottak" összekacsintós vicce, dédelgetett cool opusza.

A rend kedvéért azért foglaljuk össze a történetet, bár itt nem ez a fontos: Cliff Allister McLane-t (Dietmar Schönherr), az Orion parancsnokát, a galaktikus háborúk hősét, a világkormány szolgálatában álló összeférhetetlen, ám kiváló űrhajóst csapatával együtt büntetésből járőrszolgálatra küldik. Ráadásul Villa ezredes (Friedrich Joloff), a Galaktikus Biztonsági Szolgálat elnöke „felvigyázóként“ még a vonzó Tamara Jagello ügynököt (Eva Pflug) is a nyakába varrja. A két Orion-tiszt között már az első őrjárattól kezdve heves villongások vannak. Tamara alfa-parancsaival a végső kétségbeesésbe kergeti Cliffet... Bővebben »