Polgárok Pécs "Európa Kulturális Fővárosa" pályázata mellett

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az elmúlt hetekben közel hatszázan csatlakoztak a nemrég megalakult Zsolnay Társasághoz. A szerveződést Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata hívta életre, hogy tagjai támogassák a várost abban, hogy 2010-re elnyerje az Európa Kulturális Fővárosa címet.

A Zsolnay Társaságot azért hozták létre - mint közleményükben írják -,  hogy eszmei és tevőleges támogatást nyújtson Pécs városának, hogy 2010-ben Európa Kulturális Fővárosa legyen. A pécsi polgárok mellett a társaságba sokan jelentkeztek az ország más városaiból, sőt külföldről is, Írországból, az USA-ból, Németországból, Üzbegisztánból is jelezték csatlakozási szándékukat. A támogatók között számos professzor, tudós, művész, újságíró, sportoló és több miniszter is található. Több jelentkező már konkrét segítséget ajánlott fel a pályázat sikeres megvalósításához.

Mint a Zsolnay Társaság kommunikációját végző ügynökség a hvg.hu-t tájékoztatta, novemberben tették közzé felhívásukat a társaság megalakításáról; mindazoknak címezve, akik valamilyen személyes kötődést éreznek Pécs városa iránt és támogatják pályázatát. Ezzel egyidejűleg háromszáz levelet is szétküldtek ismert közéleti személyiségeknek. A jelenleg közel hatszáz tagot számláló társaság elsődleges célja, hogy a benne levők elsőkézből kapjanak információt a pályázat állásáról. A Zsolnay Társaság ezenkívül keretet kíván biztosítani mindazoknak, akik valamilyen tevőleges segítséget ajánlanak Pécs városának a pályázatban foglaltak megvalósításában.