Brit Awards: a Scissor Sisters triplázott

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Scissor Sisters New York-i dance-rock együttes három, a skót Franz Ferdinand trófeát nyert a Brit Awards szerda esti gáláján, amely a szigetország számára olyan, mint az amerikaiaknak a Grammy-díjkiosztó.

A londoni Earls Courtban az immár 25. alkalommal tarott, éjszakába nyúló ceremónián a Scissor Sisters élőben is fellépett a Take Your Mama című dalával, kicsit Muppets show-ra véve a produkciót. A "Nővérek" természetesen a nemzetközi kategóriában nyertek, maguk mögé utasítva olyan náluk előzőleg esélyesebbnek tartott nagyágyúkat, mint a U2, a Green Day, a Maroon 5 és az
OutKast. Ezen kívül a nevüket viselő albumukkal is győztek és ők
lettek az újonnan feltűnt csapatok között is az elsők.
   
A skót Franz Ferdinand zenekar nagy várakozással tekintett a gála elé, hiszen öt jelölést kapott, de végül csak két - a legjobb brit group és a legjobb brit rockbanda - kategóriában nyert.
   
A Radio 1 hallgatóinak különdíját a Keane zenekar kapta és ez az együttes készítette a legjobb brit albumot is Hopes And Fears címmel.
   
Joss Stone sem panaszkodhat, hiszen őt választották idén a legjobb brit énekesnőnek, megelőzve PJ Harveyt, és a brit "városi" kategóriában sem találtak nála jobbat.
   
Az elmúlt 25 év felvételeinek versenyében a BBC Radio 2 hallgatóinak szavazatai döntöttek, s mind a szakma, mind a közönség nagy kíváncsisággal várta az eredményhirdetést. A győztes nagy meglepetésre az Angels című szám lett Robbie Williams előadásában, Will Young, Kate Bush és a Joy Division zenekar egy-egy dalát megelőzve, noha előzőleg úgy tűnt, hogy a Queen We Are The Champions című száma lesz a bajnok.
   
A Muse rocktrió négy kategóriában is jelölést kapott, de csak a legjobb koncertprodukciók között nyert. A legjobb brit férfi szólóművész The Streets, míg a legjobb nemzetközi sztár Eminem lett. A nőknél Gwen Stefani diadalmaskodott, aki egy lánycsapat élén legújabb slágerét is elénekelte. Pop kategóriában a McFly fiúcsapat örülhetett a győzelemnek.
   
Az életműdíjat a zenei életben kifejtett tevékenységéért, valamint a különböző jótékonysági rendezvények szervező munkájáért az ír származású Sir Bob Geldof kapta.