Leáll Tarr Béla új filmje

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A kuratórium előző napi ülésén tárgyalt a film helyzetéről és a befejezés feltételeiről, amit az indokolt, hogy a francia koproducer váratlan halála miatt veszélybe került a külföldi helyszínen készülő mozgókép finanszírozása - a korzikai gyártó cég nem kötött újabb lebonyolítási szerződést a produkcióval.

Az MMK Kuratóriuma és szakértői megvizsgálták a film befejezéséhez szükséges összes körülményt - a jogi helyzet, a finanszírozhatóságot, a likviditási problémák, valamint az új gyártási tervet -, és a rendezővel, Tarr Bélával is egyeztettek a film sorsáról.
   
A testület "a tények és információk alapján egyhangúlag megállapította, hogy a produkció megvalósíthatatlanná vált" - az MMK "nehéz döntéséről" értesítette a kulturális minisztert és a koprodukciós partnereket, ugyanakkor kinyilvánította: nagyra értékeli Tarr Béla művészi teljesítményét, törekvéseit, szándékát, és sajnálja, hogy nem teremtődött meg egy újabb világsiker elkészítésének
lehetősége.
    
A forgatókönyvet Tarr Béla és Krasznahorkai László közösen írta Georges Simenon krimije alapján. A történetben a tengerparton élő címszereplő a világon kívül él, és egyre inkább elmagányosodik. Amikor egy gyilkosság szemtanúja lesz, morális problémákkal szembesül, melyek elvezetik a létezés értelmének kérdéséig.