Kiosztották az American Music Awards díjait

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Green Day, Will Smith, a Black Eyed Peas, Mariah Carey, Gwen Stefani és a Destiny's Child nyerte a főbb díjakat az American Music Awards 33. díjkiosztóján. A díjakat Los Angelesben adták át huszonegy kategóriában.

A Stones műholdon át zenélt
A díjakat a Los Angeles-i Shrine Auditoriumban adták át, a gálát a hagyományoknak megfelelően az ABC televízió közvetítette. A műsorban fellépett többek között a Green Day, Gwen Stefani, a Black Eyed Peas, Pharrell, s az Eurhytmics is összeállt erre az alkalomra. A veteránok közült ott volt Cindy Lauper. A Rolling Stones két dallal járult hozzá a mulatság sikeréhez: Jaggeréket műholdon kapcsolták be.
A pop-rock kategória legjobb férfi énekese Will Smith, a legjobb női előadó Gwen Stefani, a legjobb együttes a Black Eyed Peas, amely Green Day előtt lett befutó. A Green Day-t kétszer is díjazták: a legjobb pop-rock kategóriában az American Idiottal nyerte ezt a versenyt, és az alternatív kategóriának is a
győztese lett.
   
A soul és rhythm and blues kategória legjobb férfi énekese R. Kelly, legjobb énekesnője Mariah Carey.
   
A legigazibb amerikai műfajban, a countryban két díj jutott Tim McGraw-nak, s nyert Gretchen Wilson, valamint a Brooks and Dunn kettős.
   
A rap és hip-hop kategóriában Eminem a legjobb énekes, Missy Elliott a legjobb énekesnő, a legjobb együttes a Black Eyed Peas, s a legjobb lemez, a The Massacre, amely 50 Centé. Az év felfedezettje a Sugarland nevű countrycsapat lett. A latin muzsika legjobbjának Shakirát találták.