A nagy könyv: Az Abigél is a döntőben

Utolsó frissítés:

Szabó Magda Abigél című könyve jutott tovább A nagy könyv játék döntőjébe a második középdöntőben szereplő könyvekre érkezett szavazatok alapján, megelőzve George Orwell 1984 és Jókai Mór Az arany ember című regényét.

Az olvasásnépszerűsítő mozgalom előző középdöntőjének nyertese, Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk című regénye és az Abigél mellett a december 15-i döntő harmadik résztvevőjét a közönség szavazatai alapján választják ki.

A nagy könyv címért indult versengésben résztvevő harmadik alkotásra december 10-én 16.00 óráig lehet szavazni a következő művek egyikére: Orwell 1984, Tolkien A Gyűrűk Ura, Antoine de Saint-Exupéry A kis herceg, Mihail Bulgakov A Mester és Margarita, Jókai Mór Az arany ember, Gárdonyi Géza Egri csillagok, Joanne Rowling Harry Potter és a bölcsek köve, Alan Alexander Milne Micimackó, Gabreil García Marquez Száz év magány, Fekete István Tüskevár című alkotások egyikére. 

A játék utolsó két hetére a magyar könyvtárak országszerte meghirdették a Nyitott könyvtárakkal a nagy könyvért akciót. A vigaszágas szavazás időszakában a megszokott időben, a döntő napján pedig minden megyei könyvtár meghosszabbított nyitva tartással várja a szavazókat. Az akcióhoz a közkönyvtárak és az egyetemi könyvtárak nagy része is csatlakozott.

A brit minta alapján megvalósított, olvasásra buzdító mozgalom előző fordulója áprilisban zárult, akkor vált ismertté, hogy a top 100-as listáról melyik 12 regény kapta a legtöbb szavazatot.