Hétfőnként is látogatható a Szépművészeti Múzeum

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ezentúl hétfőnként is nyitva lesz a Szépművészeti Múzeum, de csak az időszaki kiállításokat lehet megnézni, most éppen a Picasso szerelmei- és a Rembrandt 400 címűt. A múzeum vezetése azért döntött a folyamatos nyitvatartás mellett, mert nagy érdeklődést tapasztalt a két időszaki kiállítás iránt, de a gyakorlatot folytatni kívánja a jövőben is.

Hivatalosan augusztus 21-e, hétfő lesz az első ilyen nyitvatartási nap, előtte augusztus 14-én, hétfőn próbanyitvatartást tartottak. Akkor sokan betértek, hogy megnézzék az időszaki tárlatokat - mondta Lévay Zoltán, a múzeum kommunikációs osztályának helyettes vezetője.

A Picasso szerelmei című kamaratárlatot, amely a Géniuszok és remekművek sorozat része, a nyitás óta eltelt három hétben 25 ezren, míg a július eleje óta látható Rembrandt 400 című kiállítást csaknem 40 ezren tekintették meg. A Picasso tárlat, amely 17 művet vonultat föl, és amelynek középpontjában a párizsi Picasso Múzeumtól kölcsönzött Az olvasmány című kép áll, szeptember 17-ig látogatható a hét minden napján. A Rembrandt születésének 400. évfordulója alkalmából rendezett kiállításon a holland mester 170 alkotását -portréit, tájképeit, bibliai tárgyú alkotásait, valamint a zsáner műfajában született grafikáit - csodálhatja meg a közönség, szeptember 24-ig.