Művészeti közösségi portál alakult

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI/hvg.hu

Általános művészeti portál indult a világhálón prae.hu címen; a szerkesztők olyan közösségi oldalt akarnak létrehozni, ahová minél több művész teszi fel alkotásait, de olvashat kritikákat, beszélgethet és blogolhat is - mondta a portál főszerkesztője, Balogh Endre csütörtökön.

A főszerkesztő szerint a prae.hu az első magyar általános művészeti portál, és talán a világban is egyedülálló, hiszen amellett, hogy szerkesztőségi tartalmakat, vagyis művészeti kritikákat jelentet meg, lehetőséget ad arra, hogy bárki feltegye saját alkotását a netre - legyen az zene, vers, próza, video, fotó vagy képzőművészeti alkotás - azaz önálló portfóliót alakítson ki.

Az oldalon hamarosan beindul a fórum és a blog rovat is, így akik felteszik alkotásukat a portálra, arra is számíthatnak, hogy műveik rövidesen az érdeklődés középpontjába kerülnek.

A portálon egyébként már van néhány portfólió, köztük Hajós András zenészé is, aki egy verset és egy dalt töltött fel.  A gesztus ugyan némileg ironikus volt, azaz az Emil Rulez! énekese egy tizenhárom éves kori költeményét tette közzé, ám a prae.hu-ról komolyan úgy véli, hasznos lehet az ismeretlen művek közzététele szempontjából.

Balogh Endre főszerkesztő azt reméli, hogy a prae.hu, nevéhez méltóan mindig előbbre jár majd koránál, befogadója lesz a kortárs művészetnek, de nem szakad el múlttól sem.