Hugh Jackman – Legjobb férfi főszereplő (A nyomorultak)

Hugh Jackman – Legjobb férfi főszereplő (A nyomorultak)

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A rövidlátó sorozatgyilkos, aki a világ 50 legszebb férfija közé tartozik a People magazin szerint.

Legnagyobb gázsi: X-men – Kezdetek – USD 20 000 000

Született: 1968. október 12., Sidney (Ausztrália)

Szülei elváltak, négy testvérét és őt édesapja nevelte Sidney-ben. Unalmasabb karriertörténetet aligha képzelhetünk el: se nagy áttörés, se nagy választások és dilemmák. Elvégezte a színművészetit Ausztráliában, majd kapott egy tévésorozat szerepet. A Corelli című börtöndráma televíziós műsor forgatásán találkozott élete párjával, azóta is együtt élnek, van két gyerekük (egyik adoptált).

Ami mégis érdekes lehet, az egy önvallomás. Jackman imádta a Péntek 13 horrorsorozatot, és azért lépett színészi pályára, hogy majd talán egyszer eljátszhatja Jasont, a betegesen vérszomjas sorozatgyilkost. Az X-men Wolverine figuránál erőszakosabbra azonban még nem futotta, ráadásul az is szerencse volt, hiszen e szerepre Dougrey Scottot jelölték először, akit azonban hosszabban lekötött a Mission Impossible II, mint eredetileg tervezte. Pótmegoldásként választották Jackmant – be is jött.

Hugh Jackman a Nyomorultak című filmben
©

S bár vérontós szerepre készült pályája elején, különösen erős karrierjében a musical. Nem előzmény nélküli a most többszörösen jelölt A nyomorultak, korábban színpadon az Oklahoma! és a Sunset Boulvard tette híressé ugribugri dalolászós képességeit.

Amúgy borzalmasan rövidlátó.

A jelölt szerepben ötvözi a férfias keménységet és a dalt. Victor Hugo Jean Valjean figurája hosszú börtönrabságban edződik, hogy a forradalmi Párizs és társadalma, valamint a lerázhatatlan ősellensége, Javert (Russell Crowe) felügyelő is próbára tegye.

Vissza az Oscar-gála percről-percre tartalmunkhoz

Jelöltek és esélyesek: Oscar wiki