Valódi himnuszt keresünk – szavazzon!

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Egy több mint harmincéves dal került vissza a brit toplistákra egy a melegek ellen irányuló, szélsőséges megnyilvánulásra reagálva. Az It's Raining Men most megint tarol, sőt, kirekesztésellenes himnusszá avanzsált. Megnéztük, a 80-as évek magyar slágereiből mit lenne ma érdemes újraéleszteni. Szavazzon!

A The Weather Girls It's Raining Men (1982) című több mint harmincéves slágere második virágkorát éli, miután a kirekesztő, szélsőséges nézetek ellen küzdők kvázi-himnuszukká választották Nagy-Britanniában – írja a The Guardian.

A dal visszakerült a toplistákra, amit annak köszönhet, hogy David Silvester, a szélsőséges jobboldali Egyesült Királyság Függetlenségi Pártjának (UKIP) felfüggesztett politikusa kijelentette: az elmúlt időszak kellemetlen időjárása nem más, mint a melegházasságot szentesítő törvények elleni büntetés. A David Cameronnak írt nyílt levelében további áradásokat és viharokat vetített előre, aminek okaként szintén az azonos neműek házasságát nevezte meg.

A kirekesztés ellen küzdő dal népszerűsítésére már egy Facebook-oldal is létrejött, amelyhez eddig több mint 14 ezer ember csatlakozott.

Most azt keressük, melyik 80-as években született magyar dal lenne a legalkalmasabb arra, hogy a kirekesztés és a szélsőségesek ellen küzdjünk vele.

Ön melyik dalt tolná vissza a toplistákra?

1. Napoleon Boulevard : Európa visszavár (1988)

2. Beatrice: Utálom a XX. századot (1991)

3. KFT: Bábu vagy (1981)

 

4. Pokolgép: Ítélet helyett (1987)

5. Első Emelet: A film forog tovább (1985)

6. R-GO: Ballag a katona (1985)

7. Bikini: Közeli helyeken (1989)

Kövesse a hvg.hu Élet+Stílus rovatát a Facebookon is!