Napi tévéajánló: Lone Star - Ahol a legendák születnek, Az ördögűző, Michael Bolton koncert

Napi tévéajánló: Lone Star - Ahol a legendák születnek, Az ördögűző, Michael Bolton koncert

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?

A Duna Televízió szokásához híven megint csak egy igazi csemegével lepi meg a nézőket, 21.

A Duna Televízió szokásához híven megint csak egy igazi csemegével lepi meg a nézőket, 21.30-kor ugyanis a kilencvenes évek egyik méltatlanul keveset emlegetett, ám annál kiválóbb alkotását tűzi műsorára. A Lone Star - Ahol a legendák születnek című 1996-os film főhőse egy seriff (Chris Cooper), aki egy sivatagban talált több évtizedes csontváz személyazonosságának kiderítése miatt kénytelen egyre mélyebbre ásni magát egy texasi kisváros történetébe, miközben saját múltjának sötét titkaival és apja (Matthew McConaughey) ellentmondásos alakjával is szembe kell néznie. John Sayles nem csak a kiváló flashbackekkel operáló forgatókönyvet jegyzi, amelyért Oscar-díjra jelölték, hanem a rendezői székbe is ő maga ült, ahol szintén bravúrosan helytállt.

A Cinemax 22.15-kor minden idők legfélelmetesebbnek kikiáltott filmjével hozza a frászt garantáltan azokra a bátor nézőkre, akik bevállalják, hogy megnézik Az ördögűzőt. William Friedkin 1973-ban forgatott korszakos remekműve nem csak a horror műfajának egyik alappillére, hanem az egyetemes filmművészet kikerülhetetlen alkotása is. Habár Az ördögűző speciális effektusai mai szemmel nézve kissé elavultnak tűnhetnek, ez még korántsem jelenti azt, hogy hatásosságából bármit is veszített volna a készítése óta eltelt mintegy négy évtized során. A gonosz által megszállt Regan nevű kislány sokkoló kálváriáját bemutató film atmoszférája ugyanis olyan sűrű és rémisztő, hogy azt sok mai horrorfilm is simán megirigyelhetné.

Akik péntek éjszaka a rettegés helyett egy hangulatos zenei élményre vágynak, azok 00.35-kor mindenképpen kapcsoljanak az m1-re, akkor kezdődik ugyanis Michael Bolton 2010. november 23-án a londoni Royal Albert Hallban adott koncertjének felvétele. Az 58 éves amerikai énekes-dalszerző a hetvenes-nyolcvanas években a hard rock és heavy metal stílusban nyomult, igazán ismertté mégis gyengéd és érzelmes balladái tették. Ezek közül adta elő a legismertebbeket a könnyű- és komolyzenei élet egyik legrangosabb helyszínén, a rajongóknak pedig ezúttal sem okozott csalódást.

Hozzászólások