Főszerkesztőt vált a Mai Nap

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Távozik posztjáról Müller Tibor, a Mai Nap főszerkesztője április 1-jével - ezt a leköszönő főszerkesztő és Kovács Tibor lapigazgató közösen jelentette be a lap csütörtöki szerkesztőségi értekezletén.

Kovács Tibor az eddigi főszerkesztő-helyettest, Takács T. Lászlót kérte fel, hogy megbízott főszerkesztőként folytassa a Müller Tibor által elkezdett szerkesztőségi munkát - olvasható a Ringier Kiadó Kft. közleményében.

"Hosszú idő telt el folyamatos stresszben, amit a napilapkészítés jelent és ez már túlságosan megterhelő számomra. Éppen ezért az újságírás egyéb - talán kevesebb nyomással járó - területein folytatom munkámat, ami nem a napi lapszerkesztést jelenti" - mondta a távozás okairól szólva a közlemény szerint a főszerkesztő.

Müller Tibor hozzátette, hogy örömmel tekint vissza arra a hét-nyolc évre, amelyet a Ringier kiadóban töltött, hiszen olyan sikereknek lehetett tevékeny részese, mint a Blikk felemelkedése vagy a Képes Sport olvasott lappá válása. Kovács Tibor lapigazgató azt mondta, nagyon sajnálják, de megértik a távozó főszerkesztő döntését.

"A Mai Nap, mint a tabloid napilap-piac legrégebbi tagja, komoly részesedést tudhat magáénak az olvasói és hirdetői piacon, ezzel értékes tagja a Ringier Kiadó napilapokból és magazinokból álló portfóliójának" - olvasható a kiadó közleményében.

Müller Tibor tavaly október óta volt a Mai Nap főszerkesztője, elődje a poszton Takács T. László jelenlegi főszerkesztő-helyettes volt, aki megbízott főszerkesztőként most ismét átveszi a lap irányítását.

A hosszabb szünet után 2002 eleje óta ismét megjelenő Mai Napot 2004. február 1-jétől adja ki a Ringier.