szerző:
hvg.hu

Sikk, csak nőknek! címmel új női hetilapot jelentet meg a Sanoma Budapest Kiadói Rt. Az első szám holnaptól, 2005. április 5-étől 59 forintos bevezető áron lesz megvásárolható. A Blikk alig egy hete jött ki Blikk-Nők című hetilapjával.

A női magazinpiacon vezető helyen álló Sanoma új országos hetilapjával azokat az olvasókat szólítja meg, akik igényes, tartalmában színes olvasnivalót keresnek alacsony áron - áll a kiadó közleményében. Az új női magazin indítását átfogó piackutatás előzte meg, mellyel a kiadó felmérte a női olvasók igényeit. A csak nőknek szóló új magazin oldalain a hölgyeket leginkább érdeklő témák igényes kidolgozásban, magas szakmai színvonalon kerülnek az olvasókhoz.

A 160 ezer példányban, országosan terjesztett 44 oldalas kiadvány 59 forintos bevezető áron lesz kapható, fő célcsoportja a 18-49 év közötti nők lesznek. A lap főszerkesztője Dezslik Magdolna, aki eddig a Meglepetés című, szintén a Sanoma kiadásában megjelenő női hetilap főszerkesztője volt. A lap piacra dobását kiterjedt marketing-kommunikációs kampány kíséri - írja a kiadó közleménye. A Sikket népszerűsítő hirdetések egyaránt láthatóak lesznek óriásplakáton, citylightokon, sajtótermékekben, szpotok futnak a TV2, Duna TV csatornákon, valamint több kereskedelmi rádión. A kampányt eladáshelyi reklám is követi.

A Blikk című napilapot kiadó Ringier Kft. édekeltségébe tartozó Euromédia Bt. alig egy hete jelentette be, hogy új női hetilappal jelenik meg a piacon. A 65 forintos Blikk-Nők a 25-49-eseket célozza, bemutatkozó száma pedig március 30-án jelent meg.

Média

Átrendeződések a női lappiacon

Átrendeződhet a fiatal női olvasóközönségnek szóló havi képes magazinok piaca, ha a múlt héten standokra került Glamournak sikerül beverekednie magát a vezető lapok, a Cosmopolitan és a Joy közé. Eközben pedig az öntudatos női érdekvédő Tűsarok is a webre került.

MTI Média

Főszerkesztőt vált a Mai Nap

Távozik posztjáról Müller Tibor, a Mai Nap főszerkesztője április 1-jével - ezt a leköszönő főszerkesztő és Kovács Tibor lapigazgató közösen jelentette be a lap csütörtöki szerkesztőségi értekezletén.

hvg.hu Média

A PC World viszi tovább a Magyar PC Magazint

Áprilistól szünetel Magyarország egyik meghatározó PC-s magazinja, a Magyar PC Magazin, a kiadók megállapodtak a havilap értékeinek továbbviteléről és olvasótáborának további kiszolgálásáról.

Gazdaság

Eljárás indult a Pesti Est ellen

Gazdasági erőfölénnyel való visszaélés gyanúja miatt eljárást indított a versenyhivatal a Pesti Estet kiadó Est Media ellen. A 12 éve piacvezető kiadótársaság és a terjesztési pontok közötti kizárólagos szerződések nem teszik lehetővé, hogy a feltörekvő Flyerz és az Exit is bejusson a stratégiai pontokra.

10 év után itt a vége az androidos édességneveknek

10 év után itt a vége az androidos édességneveknek

Lemészárolták egy Lengyeltótiban élő német gazda teheneit

Lemészárolták egy Lengyeltótiban élő német gazda teheneit

Az állam kevesebbet költött családi támogatásokra, mint 2018-ban

Az állam kevesebbet költött családi támogatásokra, mint 2018-ban

Megbüntethették a román játékost, mert nem akart magyar válogatott lenni

Megbüntethették a román játékost, mert nem akart magyar válogatott lenni

Megszűnik a Lokál és a Ripost kiadója

Megszűnik a Lokál és a Ripost kiadója

Mfor: A hulladéklerakókat is államosítani akarják

Mfor: A hulladéklerakókat is államosítani akarják