Művészetet és sportolókat támogat az olajvállalat

Utolsó frissítés:

A MOL Rt idén is sportolókat, művészeket, közéleti szereplőket, művészeti egyesületeket, karitatív szervezeteket támogat, s ezeket pénteken a Szépművészeti Múzeumban tartott sajtótájékoztatón mutatta be.

A MOL támogatásával kerül bemutatásra a Madách Színház Producerek című musicalje Szirtes Tamás rendezésében. A konszern műsorsorozata, a MOLto keretében az A38-as hajón világzenei koncerteket szerveznek, és megrendezik a MOL Jazzfesztivál Budapest című programot is. A Muzsikás együttes a konszern segítségével az idén is több tucat iskolában tart rendhagyó énekórát, s egy hegedűre és gordonkára hangszerelt Rákóczi-induló erejéig a tájékoztatón is megvillantotta tudását. Kovács Ákos (művésznevén Ákos) is több éve élvezi a MOL támogatását: 15 hónapos országjáró turnéján összesen 135 ezer ember hallgatta dalait, és a művész fellépett a cég ingyenes karácsonyi koncertjén is.

Az olajvállalat a Művészetek Ősze című programja keretében a Szépművészeti Múzeum 2006-os centenáriumi évét, a Terror Háza Múzeumot és a Magyar Olajipari Múzeumot támogatja. 

A cég által támogatott tehetségek Talmácsi Gábor világbajnoki bronzérmes motorversenyző, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség. Egy másik fontos sportprogrammal, az OTP-MOL Bozsik Labdarúgó Akadémiával kapcsolatban azonban Ferenc Szabolcs, a MOL kommunikációs igazgatója annyit mondott el, hogy még nincs végleges döntés.  

A sajtótájékoztatón Lehel László, a Magyar Ökumenikus Szeretetszolgálat vezetője megköszönte a cég támogatását a Temesközi és a romániai árvizek illetve a mátrakeresztesi felhőszakadás áldozatainak megsegítésében, hozzátéve, hogy a MOL Katasztrófa Alapja olyan területeket is támogat, ahová az állami támogatásból nem jut: például a Központi Komplex Mentőcsapatot, amelyik Srí Lankán, Romániában és a legutóbb Pakisztánban segített a rászorultaknak.

A MOL "Segíthetek?" címmel, tehetséges gyerekeknek és fiataloknak idén is kiírt tehetségtámogató programját tavaly az év támogatásává választotta a Kreatív című kommunikációs szaklap.