Kinek kell a podcasting?

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Késleltetett innováció, a podcasting jövője, választások az interneten - többek között e témák foglalkoztatták médiabloggerünket az elmúlt egy héten.

Késleltetett innováció

Az MLE siófoki kongresszuságól „élő” blog ugyan nem tudósított, de legalább bő egy héttel az esemény után az ott elhangzott előadások diái  felkerültek a Lapkiadás.hu webhelyre. Legyünk realisták. A hazai hagyományokat figyelembe véve ez is jelentős teljesítmény. Bővebben.

Kinek kell a podcasting?

Itthon mostanában divat arról okoskodni, hogy máris megbukott a tegnap még annyira felkapott podcasting. Leginkább persze azok panaszkodnak, akik elhitték, hogy hogy egy blogbejegyzés egyszerűségével lehet podcasting adásokat készíteni. Technikai értelemben ugyan ez majdnem igaz, de amíg egy blogbejegyzésről másodpercek alatt eldönthető, hogy van-e benne valami hasznos, érdekes, kevesen hajlandók csak egy ismeretlen forrásból származó podcasting adás letöltésére, meghallgatására időt áldozni. Bővebben.

Blogsziget a Hírszerzőn

A Hírszerző nem újságírói módszerei közé építette be a blogolást, hanem nyilvános blogjátszóteret nyitott. Most ugyan elmondhatja, hogy van blogja, de valójában nincs. Bővebben.

Nytimes.com redesign

A Nytimes.com az 5 évvel ezelőtti tatarozás óta számos kisebb-nagyobb változtatáson átesett, de nem szakadt el jól ismert, jellegzetes, erősen a nyomtatott laphoz kötődő megjelenésétől. Közben pedig sokat változtak az idők, a Nytimes.com a tekintélyes nyomtatott lap melléküzemágából egyre inkább a jövő húzóágazatává kezd válni. Bővebben.

A Médiablog választási eredményei

Az internet ereje nem a képek, hanem a folyamatosan frissülő adatok szinte élő közvetítésében mutatkozott meg. Amíg a tévénézők a „beszélő fejeket” nézve rághatták körmüket, az interneten azt és akkor láthattuk amikor akartuk (illetve amikor az alaposan leterhelt szerverek hagyták) Bővebben.

Blogszakadás, komment a köbön, papírlegendák

Újabb blogféle az Indexnél. Doransky új helyen, új témával. Papírrá lett legendák. Bővebben.