Matthäus műsorvezető lesz

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Hollywoodi játékfilmeket fog ajánlani a televízióban Lothar Matthäus, a magyar válogatott volt szövetségi kapitánya.

Lothar Matthäus, a magyar válogatott volt szövetségi kapitánya, 150-szeres német válogatott és világbajnok televíziós műsorvezető lesz. A hírt szerdán közölte az amerikai Universal csoporthoz tartozó müncheni adó, a Das Vierte.

A 45 éves sportember május 9-től kezdve ajánl majd hollywoodi játékfilmeket, s a televíziós adó a műsorhoz a következő mottót találta ki: Lothar Hollywoodban - Belevaló legények kölykök helyett rövid nadrágban.

Matthäus a müncheni sztárcsapatnál, a Bayern Münchennél fejezte be pályafutását Németországban játékosként. Magyarországi megbízatása előtt a belgrádi Partizan együttesét irányította, utoljára a brazil Atlético Paranaense csapatát. A brazil csapattól rövid idő után állítólag azért vált meg, mert hiányzott a családja. A német sajtóban olyan hírek is elterjedtek, hogy Matthäus az idei labdarúgó világbajnokságon sportkommentátor lesz.

Matthäus nem először próbálkozik a televízióval. Az RTL II adó kezdte el vetíteni tavaly azt a sorozatot, amely arról szól, hogy Matthäus miként próbál profi csapatot faragni egy teljesen amatőr társaságból, a Borussia Banana együtteséből.