Labdarúgás: Boniek távozik a lengyel válogatott éléről

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A magyarokkal közös Eb-selejtezőcsoportban szereplő lengyel labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, az egykori legendás játékos, Zbiegniew Boniek, benyújtotta lemondását.

Boniek helyére átmenetileg egyik segítőjét, az egykori kiváló védőt, az 1982-ben vb-bronzérmes Stefan Majewskit nevezték ki. Bonieket a koreai-japán rendezésű világbajnokság után, a korai búcsú miatt menesztett Jerzy Engel helyére nevezték ki. Az új szakvezető szinte teljesen át akarta alakítani a lengyel együttest, de a kísérletezéssel is magyarázható eredménytelenség kritikák özönét hozta. A sajtó, a szurkolók és a játékosok egy része értetlenül állt néhány döntése előtt, s valószínűleg ennek is a következménye a tréner távozása.
Boniek mérlege öt mérkőzés után két győzelem, egy döntetlen, két vereség. A magyarok követlező selejtező mérkőzésüket épp a lengyelekkel vívják március 29-én. A lengyelek jelenleg két mérkőzésből szerzett három ponttal a harmadik, a magyarok szintén két mérkőzés utáni négy pontjukkal a második helyet foglalják el a selejtezőcsoportban. (MTI)