Indonézia: halálos robbantás egy gyorsétteremben

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Pokolgép robbant csütörtökön Indonézia keleti részén, Celebes szigetén egy McDonald's gyorsétteremben és egy autókölcsönzőben. A merényletekben egy személy meghalt, ketten megsebesültek.

Egy helyi rádió jelentése szerint az akciókat Makassarban, Dél-Celebes szigetének fővárosában, Jakartától 1600 kilométerre keletre követték el. Az áldozatok a gyorsétteremben tartózkodtak, az autókölcsönzőben csupán négy gépkocsi rongálódott meg, de személyi sérülés nem történt.
A merényletet egyelőre senki sem vállalta. A szigeten a keresztény-muzulmán ellentétek kirobbanása, azaz 1999 óta rendszeresen követnek el ilyen akciókat. Az elmúlt három évben kétezren haltak meg a két közösség közötti összecsapásokban és több tízezren menekültek el otthonaikból. Korábban ritkábban támadtak olyan tipikusan "nyugati" célpontokat, mint a McDonald's, de az elmúlt hónapokban, különösen az október 12-i, 190 halálos áldozattal járó bali merényletek után a nyugati kormányok óva intették állampolgáraikat az indonéziai utaktól. (MTI)