szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megkezdődött az a per, amelyben a Magyar Posta Rt. csaknem 110 millió forintot követel a Fidesztől azért, mert a párt többszöri felszólítás ellenére sem fizette ki a két választási forduló között kézbesített kampánylevelek szerződés szerinti ellenértékét.

A kedden kezdődött tárgyaláson a Magyar Posta Rt. jogi képviselője több beadvánnyal is bizonyítani kívánta, hogy a szerződésben vállaltak szerint határidőre kézbesítették a 3 millió 638 ezer 245 levelet. A Fidesz azt kifogásolta, hogy az általuk megjelölt címek közül számos helyre nem érkezett meg Orbán Viktor levele; a párt erről több bejelentést is kapott.
A Magyar Posta Rt. jogi képviselője a tárgyaláson elmondta: kivizsgáltatták a területi igazgatóságoknál azt a 640 címet, ahová a Fidesz szerint nem érkezett meg a küldemény. Országos összesítésükből az derül ki, hogy a 640-ből 582 esetben kivitték a levelet, a többinél valamilyen ok miatt nem lehetett kézbesíteni a levelet. A posta jogi képviselője jelezte: a Fidesz öt megyében egyáltalán nem adott fel küldeményt, de a reklamált címjegyzékben szerepelnek ottani címek is. A feladott leveleket nem regisztrált küldeményként, darabszámra vette fel a posta, és a felperes szerint a Fidesznek kell bizonyítania, hogy a felvett levelek között voltak az általuk megjelölt címek is. A posta képviselője utalt arra is, hogy a nem regisztrált küldeménynél a címre továbbítják a levelet, és nem nézik, hogy a levélszekrényen szerepel-e az adott személy neve.
A Fővárosi Bíróság Gazdasági Kollégiuma a per folytatását március 4-re halasztotta. (MTI)

Nem minden régi játék fut majd el a PlayStation 5-ön

Nem minden régi játék fut majd el a PlayStation 5-ön

Hatalmas katonai szállítógépeket vásárolhat Magyarország

Hatalmas katonai szállítógépeket vásárolhat Magyarország

Mészárosé a legnagyobb családi vállalkozás, és ezen a válása sem fog változtatni

Mészárosé a legnagyobb családi vállalkozás, és ezen a válása sem fog változtatni