Izrael: négy palesztin fegyverest lőttek le

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az izraeli rendőrség különleges antiterrorista osztaga csütörtökön lelőtt egy palesztin fegyverest, aki éjszaka behatolt a Hadera város közelében fekvő Maor izraeli faluba, és megtámadott egy lakóházat, de nem sikerült megölnie kiszemelt áldozatait. Izraeli katonák a Gázai övezetben is lelőttek három palesztint, akik egy zsidó telepre készültek behatolni. 

Az izraeli rádió jelentése szerint a palesztin fegyveres végezni akart a megtámadott házban talált házaspárral, amelynek mindkét tagja az ablakon kiugorva elmenekült.
A teljes harci felszerelésbe öltözött fegyveres egy M-16-os géppisztolyból tüzelve hatolt be a házba, amelynek lakói valamiképpen megakadályozták a lövöldözést - mondta  Gil Kleiman, az izraeli rendőrség szóvivője a CNN-nek. Egyes hírek szerint a fegyver csütörtököt mondott, Kleiman azonban egyelőre nem tudta megmondani, a fegyverrel volt-e probléma. A szomszédok, köztük nyugdíjas katonatisztek, lezárták a házat és környékét, hogy a tettes ne menekülhessen el.
Az Izrael északi részén fekvő Maor nem messze van attól a Mecer kibuctól, amelyben november 11-én öt embert, köztük két kisgyereket mészárolt le egy palesztin fegyveres - írja a CNN. A falu öt kilométernyire van a túlnyomórészt palesztinok lakta Ciszjordánia nyugati peremvidékétől, az úgynevezett Zöld vonaltól. Ez a tájék gyakori célterülete radikális palesztin fegyveresek támadásainak.
A csütörtökre virradó éjszakán izraeli katonák lelőttek három palesztin fiatalt a Gázai övezetben. A katonák szerint a 13-16 éves fiúk terroristák voltak, akik be akartak hatolni az Alei Sinai zsidó telepre.
Az izraeli hadsereg húsz páncélosa ugyancsak a csütörtökre virradó éjszakán behatolt a Gázai övezet Bureidzs nevű palesztin menekülttáborába. Két földgyalu is kísérte a katonai járműveket, a tábor fölött pedig két izraeli katonai helikopter körözött. A földgyaluk megjelenése valószínűsíti, hogy terrortevékenységgel gyanúsított palesztinok házának lerombolására készültek. (MTI)