Mától a New York Times adja ki az IHT-t

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A New York Times a Párizsban megjelenő International Herald Tribune (IHT) egyedüli tulajdonosává vált, egyben átvette a lap felett az irányítást is. Mától a lapot döntően a Times csapata tölti meg tartalommal,  az IHT nevén és megjelenésén azonban nem változtatnak - írja a New York Times és az IHT mai száma.

Az International Herald Tribune, amely egy először 1887-ben Párizsban kiadott amerikai újság utóda, ma jelenik meg először a New York Times Company kizárólagos tulajdonában és vezetése alatt - írja a New York Times mai számában David D. Kirkpatrick. Ez annak a 35 éve tartó, ellentmondásos korszaknak vet véget, amelyben a NYT és belföldi vetélytársa, a Washington Post együttesen birtokolták az IHT-t: ez eredményezte az "újsághibridet", amelyet a két lap cikkeiből állítottak össze a párizsi szerkesztők - fejtegeti Kirkpatrick, aki szerint a NYT újságíróinak írásai mellett a jövőben is felhasználják majd az IHT gárdájának és több más amerikai lap munkatársainak anyagait is.
A New York Times októberben jelentette be, hogy egyezségre jutott a Washington Posttal ez utóbbi IHT-ben meglévő 50 százalékos tulajdoni részének megvásárlásáról. Az IHT-t 1887-ben alapította James Gordon Bennett, a New York Herald tulajdonosa azzal a céllal, hogy ellássa információval a külföldön élő amerikaiakat és az angolul beszélő európaiakat.