Doszpot Péter várhatóan lemond mandátumáról

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az MTV információi szerint Doszpot Péter, az MSZP országgyűlési képviselője elfogadta a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának ajánlatát, és várhatóan lemond képviselői mandátumáról. A képviselői hely sorsáról a híradó szerint január végén dönt az MSZP választmánya.

Az MTV szerda esti híradójában elhangzott: a volt rendőrnyomozó mandátumára Veér András pszichiáter, az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet volt főigazgatója a legesélyesebb.
Doszpot konzultált Medgyessy Péter kormányfővel, aki a híradónak megerősítette: igaz a hír. "Elmondta, hogy minden bizonnyal le fog mondani a mandátumáról. Én pedig azt gondolom, hogy ezt tudomásul kell venni" - jelentette ki Medgyessy.
Doszpot Péter a 2002-es országgyűlési választáson az MSZP országos listájáról jutott a parlamentbe. Korábban a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság életvédelmi alosztályának csoportvezetője, majd a Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi alosztályának vezetője volt, alezredesi rendfokozattal szerelt le a rendőrségtől. (MTI)