Már Pesten is esik a hó

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Országszerte nem volt fennakadás a közlekedésben csütörtök hajnalban, de a déli országrészben kora reggel megkezdődött havazás várhatóan ismét megnehezíti a közlekedést, és a csapadékzóna észak felé húzódik. Tizenegy órakor már Pesten is esett a hó.

Az Útinform tájékoztatása szerint nincs fennakadás a közúti közlekedésben, az autópályákat letisztították, jól járhatóak, miként a főutak nagy többsége is. A mellékutak havasak, jégbordásak. Az ügyeletes arra hívta fel a figyelmet, hogy a nagy hideg miatt az utak sózása nem hatásos, ezért lefagyásokkal találkozhatnak a járművezetők.
Közben havazás kezdődött az ország déli részén, a Szentgotthárd-Siófok-Paks vonal alatt kora reggel. Az Országos Meteorológia Szolgálat ügyeletén az MTI érdeklődésére elmondták, hogy a csapadékzóna észak felé húzódik és még a reggeli órákban Budapesten is elkezdődik a havazás. A tájékoztatás szerint az ország déli részén mintegy 20, északon pedig 15 centiméternyi friss hó várható és a havazás pénteken is folytatódhat.
A Fővinform tájékoztatása szerint csütörtökön is ajánlatos a tömegközlekedési járművek igénybevétele. A BKV sűrűbben közlekedteti a metró és a kisföldalatti szerelvényeit és meghosszabbított útvonalon, a Deák térig szállítja utasait a 41-es villamos.
Csütörtökön hajnalban a MÁV valamennyi járata elindult. Néhol váltóátállítási gondok miatt előfordulnak 10-15 perces késések. (MTI)
Csütörtökön egész napos hóesés várható